Anvia muuttaa nimensä Viriaksi

Entinen teleyhtiö Anvia aikoo muuttaa nimensä Viriaksi. Nimenmuutos on esillä ylimääräisessä yhtiökokouksessa lokakuussa.

talous
Kuvassa Anvian kyltti Seinäjoen myymälän Seinässä.
Anssi Leppänen / Yle

Anvia Oyj aikoo muuttaa nimensä Viria Oyj:ksi. Asia on ylimääräisen yhtiökokouksen listalla lokakuussa.

Nimenmuutosta perustellaan sillä, että yhtiö on aloittamassa Elisa-kaupan jälkeen puhtaalta pöydältä.

– Anvia-nimi on erinomainen ja se on saavuttanut hyvän kaiun, mutta koska yhtiömme on nyt aloittamassa puhtaalta pöydältä, on tärkeää, että uudistamme identiteettiämme nimeä myöden.

– Siinä ei myöskään kannata viivytellä, vaan lähdemme heti luomaan sisältöä uudelle nimelle, sanoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori yhtiön tiedotteessa.

Aktiivisuutta ja virkeyttä henkivä Viria-nimi on jo käytössä Anvian asennusyhtiöissä ja nyt se laajennetaan koko konsernin nimeksi.

Viria on johdettu sanasta vireä, joka pohjalaisittain ääntyy muotoon viriä. Anvian mukaan uusi nimi kertoo yhtiön mukaan sen juurista ja luo mielikuvaa ajassa kiinni olevasta, eteenpäin pyrkivästä yhtiöstä.

Hallintoneuvosto pienenee

Lokakuun yhtiökokouksessa on myös tarkoitus muuttaa yhtiön hallintomallia. Nykyistä hallintoneuvostoa ehdotetaan pienennettäväksi nykyisestä 30 jäsenestä 18:aan.

Hallituksen puheenjohtaja Aappo Karhu perustelee muutosta muun muassa sillä, että konsernikin on aiempaa selvästi pienempi. Hallituksen koko pienenee niin ikään kahdeksasta 5–7 jäseneen.

Anvia ja Elisa päätyivät kesäkuussa sopimukseen, jossa Elisa osti Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvian TV- ja Watson-liiketoiminnat. Anvialle jäivät Securi, asennusyhtiö Viria sekä Ruotsissa tv-operaattori Sappa. Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansec Oy siirtyi myös järjestelyssä Anvialle.