JHL: Johtopäätökset sitten kun vastaus on saatu

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineen mukaan kunta-alan työntekijät eivät ole uhanneet lähteä kilpailukykysopimuksesta, jos hallitus ei luovu suunnitelluista kuntien lisäleikkauksista. Niemi-Laineen mukaan kunta-alan vaatimus leikkauksista luopumiseksi on saatettu hallituksen tietoon.

politiikka
JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine ja puheenjohtaja Jarkko Eloranta JHL:n edustajiston kevätkokouksessa toukokuussa 2016.
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja SAK:n johtoon siirtynyt Jarkko Eloranta JHL:n edustajiston kevätkokouksessa toukokuussa 2016.Jarno Kuusinen / AOP

Lännen Media uutisoi tänään, että kunta-ala uhkaa vetäytyä kilpailukykysopimuksesta, jos hallitus ei luovu kunta-alan lisäleikkauksista budjettiriihessä.

Lisäleikkaukset liittyvät muun muassa kilpailukykysopimuksessa sovittuihin julkisen alan lomarahojen leikkauksiin ja työajan pidentämiseen.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoo, että hallitukselle on lähetetty kirje, jossa vaaditaan lisäleikkauksista luopumista, mutta uhkausta kilpailukykysopimuksesta vetäytymisestä siinä ei ole.

– Toistaiseksi tällaista johtopäätöstä ei ole tehty, mutta hallitukselle on tehty selväksi, että tämän päivän nimissä toivotaan vastausta siihen kysymykseen, mikä me ollaan heille annettu, ja sen jälkeen punnitaan sitten asiaa, sanoo Niemi-Laine.

Niemi-Laine toteaa, että asiassa on oltu yhteyksissä hallitukseen ja nyt odotetaan hallituksen vastausta.

Yle Uutisten näkemässä kirjeessä mainitaan tavoitteeksi lisäleikkauksista luopuminen ja kuntasopimusten allekirjoittamatta jättäminen yhtenä vaihtoehtona, jos leikkauksista ei luovuta.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet kunta-alan työntekijäliittojen puheenjohtajat.

Kuntatyönantajien Jalonen: Kilpailukykysopimusta ei olla kaatamassa

Kuntatyönantajat KT on työntekijäjärjestöjen kanssa samoilla linjoilla. KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mukaan kilpailukykysopimuksen piti olla kuntatalouden kannalta kustannusneutraali ja KT tavoittelee sitä edelleen.

– Haluan kyllä uskoa, että tähän kiistaan löytyy ratkaisu hallituksen budjettiriihen aikana, sanoo Jalonen.

Jalosen mukaan KT ei ole kaatamassa kilpailukykysopimusta.