Hyppää sisältöön

Firstbeat pääsi ainoana Suomesta Piilaakson kasvuyritysohjelmaan

Valinta kasvuyritysohjelmaan avaa teknologiayritykselle liikentoimintamahdollisuuksia Pohjois-Amerikassa. Jyväskyläläisyritys on erikoistunut sydämen sykevälianalyyseihin.

Kolmen päivän sykeanalyysi kertoo paljon ihenkilön fysiologiasta. Kuva: Tenho Tornberg / Yle

Lupaavien teknologia-alan kasvuyritysten amerikkalaiseen ohjelmaan on valittu 16 yritystä Euroopasta – mukaan Suomesta pääsi Firstbeat Technologies Oy.

Firstbeatin toimitusjohtajan Joni Kettusen mukaan noin 40 prosenttia yrityksen myynnistä tulee tällä hetkellä Pohjois-Amerikasta. Hän uskoo, että ohjelman kautta yritys saa lisää tärkeitä kontakteja ja luo uusia verkostoja – jotka ovat erityisen tärkeitä, kun toimitaan Piilaaksossa.

– Meidän on täkeää parantaa näkyvyyttä, joten kyllä tämä siihen tuo enemmän eväitä. Tietysti riippuu vähän siitä, millaisia verkostoja siellä avautuu, mutta periaatteessa bisnesmahdollisuudet ovat Pohjois-Amerikassa rajattomat.

Sydämen sykevälianalyyseihin erikoistuneella Firstbeatilla on noin 75 työntekijää ja yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin kuusi miljoonaa euroa.

Syyskuun puolivälissä järjestetään San Franciscossa tapahtuma, jossa yritykset pääsevtä verkottumaan asiakkaiden ja sijoittajien kanssa.

Joni Kettusta haastatteli Tenho Tornberg.

.
.