1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolen Suomen kiekkojoukkue kerää sponsorirahoja kauempaakin – Kärppien talous porskuttaa menestyksen myötä

Oulun Kärppien tilikauden voitto ennen veroja oli 1,1 miljoonaa euroa, ja nettotulos verojen jälkeen 0,9 miljoonaa euroa. Yhtiö jakaa osinkoa, josta suurin osa päätyy pohjoissuomalaisten kiekkojunioreiden hyväksi.

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)
Juha Junno ja Harri Aho
Oulun Kärpät

Oulun Kärpät Oy:n 30.4.2016 päättyneen tilikauden talouden luvut ovat oululaisittain hykerryttävää luettavaa. Toimitusjohtaja Juha Junno ei halua paukutella henkseleitä, vaikka moni muukin liigaseura ottaisi vastaavanlaiset tilikauden voitot mielellään kontolleen.

– Talous on vakaalla pohjalla. Myynti onnistui hyvin, ja pystyimme kiristämään henkilöstö- ja kaikissa muissakin kulussa. Se linja jatkuu, kertoo Junno.

Pohjoisin yhteistyökumppani on Nuorgamista.

Juha Junno

Pelaajabudjetti pysyy Kärpillä ennallaan. Oulun Kärpät Oy:llä oli vakinaisessa työsuhteessa edustusjoukkueen pelaajia ja muuta henkilöstöä keskimäärin 62 henkilöä. Yhtiö maksoi palkkoja yhteensä 4,6 miljoonaa euroa.

Kärpät Oy:n sopimusperusteiset tuotot olivat 6,1 miljoonaa euroa ja pääsylipputulot 2,7 miljoonaa euroa. Ravintolamyynti tuotti 1,8 miljoonaa euroa ja muu myynti 0,9 miljoonaa euroa.

Talouden kivijalkaa on laajennettu

Kärpät on tunnetusti puolen Suomen joukkue. Yhteistyösopimuksia on saatu kauempaakin, vaikka suuri osa sponsorirahoista tulee Oulun seudulta.

– Kärpät on hiukan erilainen joukkue. Meillä on merkittäviä yhteistyökumppaneita kauempaakin, kuten Lappeenrannasta, ja uusi kumppani Raumalta. Pohjoisin on Nuorgamista. Helsingin ohella ei pidä unohtaa Haminaa tai Turkua ja niin edelleen.

Tukijalkojen hankkiminen laajennettiin kauemmaksi, ja hyvin on onnistuttu.

Juha Junno

– Me nähtiin Oulun talousalueen hiipuminen Nokian myötä jo vuosia sitten. Tukijalkojen hankkiminen laajennettiin kauemmaksi, ja hyvin on onnistuttu, jatkaa toimitusjohtaja Juha Junno.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti 30.8.2016 jakaa osinkoa päättyneeltä tilikaudelta 0,4 euroa/osake eli yhteensä 151.488,00 euroa. Vuodesta 2001 lähtien yhtiön taloudelliset tulokset ovat mahdollistaneet osinkoja yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Osingoissa noin 80 % on ohjautunut yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppäsäätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen.

Lue seuraavaksi