Kiekonheittäjä Tanja Komulainen syttyy Ruotsi-ottelusta – Ratinassa kilpaillaan joukkueena

Suomen ja Ruotsin välinen maaottelu kiinnostaa sekä katsojia että urheilijoita. Ennakkomyynti on ollut Tampereella vilkasta. Urheilijoiden mukaan kentällä on oma, erityinen tunnelmansa.

urheilu
Tanja Komulainen harjoittelee kiekonheittoa.
Jussi Mansikka / Yle

Viikonloppuna kamppailtava yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelu järjestetään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella. Ratkaisu vaikuttaa hyvältä, ainakin lippujen ennakkomyynti on ollut vilkasta.

Ratinan uudistettu stadion Tampereella tarjoaa kisalle hienot puitteet. Maaottelussa on vahva paikallisedustus: peräti 11 kisoihin osallistuvaa urheilijaa lukeutuu Tampereen Pyrinnön joukkoihin.

Tanja Komulainen Ratinan stadionilla.
Viikonlopun Ruotsi-ottelu on Tanja Komulaiselle yksi kesän tärkeimmistä kisoista.Jussi Mansikka / Yle

Suomen miehet ovat kärsineet tappion länsinaapurille neljä kertaa peräkkäin. Tilanteeseen haetaan muutosta, sekä radalla että hyppylajeissa nähtäneen tiukkoja kaksinkamppailuita.

Ruotsi-ottelut ovat tärkeä näytön paikka monelle urheilijalle. Kiekonheittäjä Tanja Komulaisen mukaan joukkuehengellä on maaottelussa tavallista suurempi merkitys.

– Se on tosi hauska kilpailu, koske me kilpailemme joukkueena enemmän kuin yksilöinä. Tapahtuma on yksi kauden tärkeimmistä kisoista.