Menehtyneen polkupyöräilijän muistoksi viety haamupyörä saatetaan poistaa – poliisi: "Osa lapsista pelkää"

Siilinjärven Kuuslahteen liikenneturvallisuuden nimissä viety valkoinen haamupyörä häiritsee paikallisia niin paljon, että viranomaiset harkitsevat sen poistamista.

Haamupyörä
Valkoinen haamupyörä nojaa liikennemerkkiin.
Sakari Partanen / Yle

Siilinjärven Kuuslahteen tien varteen onnettomuudesta muistuttamaan asetettu, niin sanottu haamupyörä saatetaan poistaa. Pyörä on herättänyt kyläläisissä voimakkaita tunteita.

Poliisi on selvittänyt asiaa, koska kyseessä näyttää olevan turvallisuuden tunteen heikkeneminen.

– Kylältä on tullut selvää palautetta. On selvää, että alun alkaen hyvä ajatus on kääntynyt turvattomuuden tunteeksi, koska osa lapsista pelkää kulkea pyörän ohi koulumatkallaan, kertoo ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen.

Liikenneturvallisuustoimijoiden torstaina koolla oleva yhteistyöryhmä käsittelee asiaa ja ryhmältä odotetaan esitystä siitä, puututaanko asiaan eli pitääkö pyörä poistaa tien varresta.

Pohjolaisen mukaan jo pelkkä yleisen turvattomuuden tunne riittää poliisille syyksi määrätä pyörä poistettavaksi.

Mahdollista on myös, että ELY-keskus voi tienpitäjänä määrätä pyörän poistettavaksi, jos todetaan että pyörä sijaitsee tiealueella eikä sille ole olemassa lupaa. Yhteistyöryhmässä on mukana sekä poliisin että ELY-keskuksen edustus.

Kuuslahden koululla on keskiviikkona myös vanhempainilta, jossa vanhemmilla on mahdollisuus kertoa tuntojaan asiasta.

Siilinjärven haamupyörä ei olisi ensimmäinen, jonka viranomaiset ovat päätyneet poistamaan: Mikkelissä kaupunki poistatti yliajetun pyöräilijän muistoksi asetetun haamupyörän vuonna 2011.