1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Pentti Matikainen puskista Pelicansin hallitukseen – seurajohdossa suuria muutoksia

Lahtelainen kansanedustaja Ville Skinnari jää pois Pelicansin hallituksesta. Jääkiekkoseura uusi rajusti vasta toukokuussa nimitettyä hallitustaan.

urheilu
Pentti Matikainen
Yle

Pelicans on uusinut yllättäen hallituksensa kokoonpanoa. Lahtelaisseuran hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty pitkän linjan kiekkomies Pentti Matikainen sekä uudeksi jäseneksi lahtelaisen bussiyhtiön yrittäjä Juho Ruoti. Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen kertoo pyytäneensä itse Matikaista mukaan.

Seuran hallituksesta jäävät pois toukokuussa nimitetyt jäsenet: kansanedustaja Ville Skinnari, maakuntajohtaja Jari Parkkonen sekä Anvian talousjohtaja Arto Kukkonen. Samalla hallituksen jäsenistö väheni seitsemästä kuuteen.

Hallituksessa jatkavat edelleen Nurmisen lisäksi Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki sekä Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen.

– Toukokuussa meillä oli tavoitteena rakentaa muutoshallitus, jonka avulla saataisiin mahdollisimman nopeasti yhtiön tila selvitettyä ja mukautettua toiminta vastaamaan nykyistä tahtotilaa. Tarvitsimme tähän työhön monen eri alan huippuosaajia ja yhteiskuntavaikuttajia. Tämä työ on nyt tehty ja rakennettu uudet askelmerkit yhtiölle, Pasi Nurminen avaa vaihdosten taustoja seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkoiltana.

Pelicansin ympärillä kuohunut

Seuran mukaan Matikainen tuo yhtiöön kiistatonta kiekko-osaamista ja Ruoti edustaa hallituksessa yhteistyökumppaneiden ja paikallisten yrittäjien ääntä.

Pelicans on ollut loppukesän aikana mediassa paljon esillä muusta kuin jääkiekosta. Yle uutisoi seuran markkinoimasta kiistellystä ravintolisästä. Samaan aikaan hallituksen jäsenen, Perttu Nousiaisen johtaman Nuorisosäätiön kiinteistöbisnekset ovat olleet huomion kohteena.

Seura tähdentää, ettei Nousiainen edusta hallituksessa säätiötä.

– Perttu on pitkäaikainen ystäväni ja istuu Pelicansin hallituksessa yksityishenkilönä. Nousiainen on kovan linjan hallitusammattilainen, joka osaa asiansa ja me tarvitaan tämän tyylistä kaveria tähän, Nurminen tähdentää.

Lue seuraavaksi