Ylen analyysi: Kilpailukykysopimus ei kaadu kunta-alan työntekijöiden painostukseen

Ylen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen arvioi, ettei kilpailukykysopimus ole kaatumassa. Kuntien työntekijäjärjestöt lähettivät hallitukselle kirjeen, jossa ne uhkasivat irtautua kilpailukykysopimuksesta. Työntekijäjärjestöt vaativat hallitusta perumaan kuntiin kohdistuvat lisäleikkaukset.

Kotimaa
Uutisvideot: Ylen erikoistoimittaja Riikka Uosukainen
Uutisvideot: Ylen erikoistoimittaja Riikka Uosukainen

Kuntien työntekijäjärjestöt ovat lähettäneet hallitukselle kirjeen, jossa ne uhkaavat irtautua kilpailukykysopimuksesta. Työntekijäjärjestöt vaativat hallitusta perumaan kuntiin kohdistuvat lisäleikkaukset.

Ylen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen arvioi, että ulostulolla kunta-alan järjestöt saivat julkisuuspiikin painostaakseen hallitusta.

– Se on hirveän tavallista budjettineuvotteluiden alla. En usko, että kilpailukykysopimus, joka kattaa nyt 90 prosenttia palkansaajakentästä kaatuu tähän, Uosukainen sanoi.

Budjettiriihen pitäisi valmistua huomenna torstaina. Odotukset kohdistuvat nyt erityisesti työllisyys- ja kasvupakettiin.

– Vaikein voisi olla työttömyysturvan porrastus, jota järjestöissä vastustetaan. Monet asioista voivat vielä jatkovalmisteluun kolmikantaan. Se nähdään huomenna, Uosukainen arvioi.