Hyppää sisältöön

Temer vannoi virkavalan ja lupasi uudistuksia

Brasilian uusi presidentti Michel Temer lupasi puheessaan muun muassa vähentää työttömyyttä ja aloittaa eläkejärjestelmän uudistuksen.

Michel Temer Kuva: Fernando Bizerra Jr. / EPA

Brasiliassa varapresidentistä presidentiksi noussut Michel Temer on vannonut virkavalansa.

Puheessaan virkavalan jälkeen Temer lupasi aloittaa uuden aikakauden ja palvelevansa maataan presidentin valtuuksin vuoden 2018 vaaleihin saakka.

– Talouden vahvistaminen ei ole helppoa, mutta tavoitteenani on vähentää menoja, houkutella ulkomaisia investointeja Brasiliaan, vähentää työttömyyttä ja aloittaa eläkejärjestelmän uudistus, Temer lupaili.

Brasilian senaatti erotti keskiviikkona presidentti Dilma Rousseffin äänin 61–20. Varapresidentti Temer nousi maan viralliseksi presidentiksi ja vannoi virkavalan. Hän piti oman puheensa noin kolme tuntia senaatin päätöksen jälkeen.

Michel Temer matkusti juhlallisuuksien jälkeen Kiinaan G20-maiden kokoukseen.

Joukko miehiä tummansävyisissä puvuissa seisoo Brasilian kongressissa. Temer kirjoittaa nimensä kirjaan. Muut taputtavat.
Brasilian uusi presidentti Michel Temer vannoi virkavalansa pian sen jälkeen, kun maan senaatti erotti presidentti Dilma Rousseffin. São Paulossa ja Rio de Janeirossa nähtiin mielenosoituksia sekä Temeriä että Rousseffia vastaan.

Ban onnitteli Temeriä

YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon onnitteli keskiviikkona Brasilian uutta presidenttiä Michel Temeriä.

Ban sanoi lausunnossaan, että hän uskoo Brasilian ja YK:n jatkavan perinteistä tiivistä yhteistyötään presidentti Temerin johdolla.

YK pääsihteeri myös kiitti syrjäytettyä presidentti Dilma Rousseffia hänen tuestaan maailman asioille hänen virkakautenaan.