Kilpisjärvellä valetaan uuden monitoimitalon perustuksia

Tulipalossa tuhoutuneen koulun tilalle nousee monitoimitalo. Rakennustyöt aloitettiin elokuun alkupuolella. Ensimmäiset koululaiset pääsevät uuteen taloon syksyllä 2017.

Kilpisjärvi
Kilpisjärven monitoimitalo havainnekuva
Kilpisjärven uuden monitoimitalon on suunnitellut Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy.Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy

Kilpisjärven kylässä Enontekiöllä valetaan paraikaa yli 1100 neliömetrin suuruisen monitoimitalon perustuksia, kertoo Enontekiön tekninen johtaja Kimmo Lämsä. Monitoimitaloon tulee koulun lisäksi myös päivähoidon ja terveydenhoitajan tilat sekä liikuntasali.

Talo on Arkkitehtisuunnittelu Voutilaisen käsialaa. Lämsä kertoo, että arkkitehtisuunnitelmaa jouduttiin matkan varrella muuttamaan, jotta pysyttiin alkuperäisessä kustannusarviossa eli 3,3 miljoonassa eurossa.

- Rakenteita yksinkertaistettiin ja talo hieman pieneni, Lämsä kertoo. Suunnitelmissa on huomioitu tunturituulen vaikutus.

– Katto on suunnilleen yhtä lapetta, joten lumen ei pitäisi päästä kinostumaan katolle. Edellisessä koulussa lunta saattoi olla katolla kolmekin metriä, Lämsä kertoo.

Talon on määrä valmistua ennen kuin koulut syksyllä 2017 alkavat. Kilpisjärven koulu paloi toukokuussa 2015. Palo sai alkunsa koulun viereen pysäköidystä, palamaan syttyneestä asuntoautosta.