Componenta hakeutuu yrityssaneeraukseen

Yrityssaneeraukseen hakeutuminen koskee emoyhtiötä ja neljää tytäryhtiötä. Lisäksi hollantilaista tytäryhtiötä haetaan konkurssiin.

talous
Componentan työntekijöitä
Yle

Metalliteollisuuskonserni Componenta hakeutuu yrityssaneeraukseen. Toimenpide koskee Componenta-emoyhtiötä sekä tytäryhtiöitä Componenta Finland Oy:tä Suomessa ja kolmea tytäryhtiötä Ruotsissa. Samalla Hollannin tytäryhtiötä haetaan konkurssiin.

Componentan mukaan yhtiöllä on elinkelpoista liiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Turkissa, ja sen mukaan yrityssaneeraus mahdollistaisi kannattavan liiketoiminnan jatkamisen. Turkissa toimintaa on tarkoitus jatkaa normaalisti.

Componentalla on tuotantolaitokset Suomessa, Turkissa, Hollannissa ja Ruotsissa. Suomen toimipisteet sijaitsevat Porissa ja Karkkilassa sekä pääkonttori Helsingissä.

Yhtiö työllisti vuoden 2015 lopussa noin 4 250 henkilöä. Henkilöstöstä 62 prosenttia työskenteli tuolloin Turkissa, 15 prosenttia Suomessa, 13 prosenttia Hollannissa ja 10 prosenttia Ruotsissa. Componentan osake on listattu Helsingin pörssissä.