Koe uusi yle.fi

Yksi otettu kiinni Kööpenhaminan ampumisesta – poliisia ammuttiin päähän

Kahta poliisia ja yhtä siviiliä ammuttiin Kööpenhaminan Christianiassa myöhään keskiviikkoiltana. Yhtä poliiseista ammuttiin päähän ja toista jalkaan. Siviili sai luodin reiteensä.

Ulkomaat
Christiania Kööpenhaminan kartalla.
Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue.Yle Uutisgrafiikka

Kööpenhaminan poliisi on tehnyt viisi kotietsintää yön aikana ja ottanut kiinni yhden miehen epäiltynä keskiviikkoillan ammunnasta. Kahta muuta etsitään. Poliisi uskoo, että ampuja on vielä karkuteillä, kertoo sanomalehti Ekstra Bladet (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin on julkaissut ampujaksi epäillyn miehen kuvan. Hän on 25-vuotias, ja häntä epäillään hasis-kauppiaaksi. Poliisin mukaan hän ei välttämättä ole vaarallinen, mutta saattaa käyttäytyä arvaamattomasti painostuksen alla.

Myös toinen poliisin etsimä henkilö on sekaantunut hasis-kauppaan.

Kahta poliisia ja yhtä siviiliä ammuttiin Kööpenhaminan Christianiassa myöhään keskiviikkoiltana. Yhtä poliiseista ammuttiin päähän ja toista jalkaan. Siviili sai luodin reiteensä.

Päähän ammutun tila on vakava. Kahden muun haavoittuneen tila on vakaa. Ammunta tapahtui poliisin rutiininomaisen tehtävän yhteydessä Christianiassa. Poliisi on yrittänyt kitkeä Christianian huumekauppaa viime vuosina.

– Poliisi oli ottamassa miestä kiinni, kun hän äkkiä veti esiin pistoolin ja alkoi ampua poliiseja, kertoo poliisikomisario Lars Krabbe Kööpenhaminan poliisista Ekstra Bladetille.

Ruotsin poliisi on vahvistanut rajavalvontaansa Kööpenhaminan tapahtumien vuoksi, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Junaliikenne on käynnistetty tauon jälkeen.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kathy Griffin

Koomikko Kathy Griffin roikotti kuvassa Trumpin päätä ja menetti kaikki työnsä – nyt hän elää uransa parasta aikaa

Linnan juhlat

"Se oli todellinen läheltä piti -tilanne"

Valtakunnan ykköskoiran Lennun henkilääkärin kutsu Linnan juhliin meni väärään osoitteeseen

Sote-uudistus

Kokoomuksen sotevahti Risikko pyytää malttia: Jos kaikki ulkoistukset toteutuvat, sote-järjestelmästä tulee sekava

Avioliittoon vihkiminen

Homoparin vihkinyt pappi aikoo viedä varoituksensa oikeuteen

"Tuomiokapitulin päätös oli täysin mielivaltainen ja väärä"