Hyppää sisältöön

Suomen pitkäaikaisin sarjakuvafestivaali järjestetään tänä vuonna viimeisen kerran

Kemin sarjakuvapäiviä on järjestetty 35 vuoden ajan. Tapahtuman järjestäminen kaatui hupenevaan vapaaehtoisten joukkoon ja vaikeaan taloustilanteeseen.

Kuva: Kemin sarjakuvakeskus

Kemin viimeisiä sarjakuvapäiviä vietetään 15. lokakuuta. Sarjakuvapäiviä on järjestetty Kemissä vuodesta 1981 lähtien ja ne kansainvälistyivät vuonna 1985.

Viime vuosina puolet hallituksemme väestä on muuttanut pois Kemistä, joten osaava talkooväki on vähentynyt merkittävästi.

Risto Koskinen

Viime vuosina tapahtuman järjestämisestä on vastannut entistä pienempi talkooväki ja Kemin sarjakuvakeskuksen hallitus on päättänyt luopua tapahtuman järjestämisestä. Ensi vuonna sarjakuvapäiviä ei järjestetä.

– Halusimme järjestää vielä 35. sarjakuvapäivät, vaikka tilanne on ollut haastava jo useamman vuoden ajan. Viime vuosina puolet hallituksemme väestä on muuttanut pois Kemistä, joten osaava talkooväki on vähentynyt merkittävästi. Jatkossa keskitämme jäljellä olevan väkemme voimat muihin tehtäviin, kertoo sarjakuvakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Risto Koskinen.

– Lisäksi nykyään sarjakuvakeskuksen, niin kuin monien muidenkin kulttuuriyhdistysten, taloustilanne on erittäin haastava ja rahoitus epävarmaa. Laadukkaan tapahtuman toteutus ja kehittäminen on vaikeaa ilman jatkuvaa ja vakaata rahoitusta. Haluamme kuitenkin kiittää suuresti kaikkia tukijoitamme, Kemin kaupunkia, Suomen Kulttuurirahastoa ja tietenkin lukuisia sarjakuvapiirtäjiä jotka ovat vierailleet tapahtumassamme.

Sarjakuvakeskuksen tulevaisuus on keskustelun alla

Kemin sarjakuvakeskus ja kolmiulotteinen sarjakuvanäyttely jatkavat toimintaansa.

– Keskustelemme näyttelyn ja sarjakuvakeskuksen tulevaisuudesta sarjakuvapäivien jälkeen, Koskinen kertoo.

Keskustelemme näyttelyn ja sarjakuvakeskuksen tulevaisuudesta sarjakuvapäivien jälkeen.

Risto Koskinen

Kemin sarjakuvakeskus ry on yli 30 vuotta toiminut kulttuuriyhdistys. Kansainvälisten sarjakuvapäivien lisäksi yhdistys on tuottanut näyttelyitä, julkaissut sarjakuvia ja toiminut eri tavoin sarjakuvan edistämiseksi. Lisäksi yhdistys on järjestänyt sarjakuvaan liittyvää koulutusta, muun muassa kurssitoiminnan muodossa.

Suomalaista tyyliä

Lokakuussa Kemin 35. sarjakuvapäivien vieraiksi saapuvat Karoliina Korhonen (Finnish Nightmares), Milla Paloniemi (mm. Kiroileva siili), Kaarle Westlie (Lordi­-sarjakuvat), Sami Kivelä, Jyrki Heikkinen ja Jope Pitkänen.

Tapahtuma järjestetään Kemin sarjakuvakeskuksessa Sauvo­talossa lauantaina 15. lokakuuta. Tapahtuma on ilmainen.

Lisäksi osana tapahtumaa järjestetään perjantaina 14. lokakuuta Kemin kulttuurikeskuksessa nuoren pianovirtuoosi Tarmo Peltokosken soolokonsertti perustuen Don Rosan Aku Ankka -piirroksiin.

.
.