Kööpenhaminan ampumisen pääepäilty on otettu kiinni – poliisi ampui miestä

Miestä epäillään kahden poliisin ja yhden siviilin ampumisesta Kööpenhaminan Christianiassa myöhään keskiviikkoiltana. Yhtä poliiseista ammuttiin päähän ja toista jalkaan.

Ulkomaat
Christiania Kööpenhaminan kartalla.
Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue.Yle Uutisgrafiikka

Kööpenhaminan poliisi on ottanut kiinni keskiviikkoillan ampumisesta epäillyn päätekijän, kertoo Tanskan media. Miestä ammuttiin kiinnioton yhteydessä. Miehen tila on kriittinen.

Poliisin julkaisi varhain torstaiaamuna ampujaksi epäillyn miehen kuvan. Hän on 25-vuotias, ja häntä epäillään hasis-kauppiaaksi. Etsintäkuulutettu mies löydettiin Kastrupin esikaupungista.

Hän on Tanskan kansalaiinen, mutta syntynyt Bosnia Hertzegovinassa. Hän muutti 4-vuotiaana perheensä kanssa Tanskaan. Hänen sympatisoi terroristijärjestö Isisiä, kertoo Jydske Vestkysten -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi piiritti kiinteistön, jossa epäilty ampuja asuu. Mies yritti paeta asunnostaan, jolloin poliisi ampui häntä.

– Mies oli aseistautunut, ja jouduimme lyhyeen laukaustenvaihtoon, jonka aikana mies haavoittui, kertoo Kööpenhaminan poliisi tiedotteessa.

Kiinniottoa edelsivät tiiviit etsinnät, joihin osallistui ylimääräisiä poliisijoukkoja ja poliisikoiria. Mies oli poliisille ennestään tuttu.

Miestä epäillään kahden poliisin ja yhden siviilin ampumisesta Kööpenhaminan Christianiassa myöhään keskiviikkoiltana. Yhtä poliiseista ammuttiin päähän ja toista jalkaan. Siviili sai luodin reiteensä.

Päähän ammutun poliisin tila on vakava. Kahden muun haavoittuneen tila on vakaa. Ammunta tapahtui poliisin rutiininomaisen tehtävän yhteydessä Christianiassa.

Poliisi on ottanut kaksi muutakin epäiltyä kiinni ampumisesta. Poliisi on yrittänyt kitkeä Christianian huumekauppaa viime vuosina.

Täydennetty 5. syyskuuta kello 17.50 miehen bosnialaistausta.