Nuoret heittelivät kiviä ja sytyttivät paloja toisena yönä peräkkäin Trollhättanissa

Ruotsin suurkaupunkien siirtolaislähiöissä on jo vuosia ollut levotonta. Kesän aikana autoja on poltettu Tukholman, Göteborgin ja Malmön lisäksi myös pienemmissä kaupungeissa, kuten Eskilstunassa, Norrköpingissä, Lundissa ja nyt myös Trollhättanissa.

Ulkomaat
Trollhättan kartalla
Yle Uutsigrafiikka

Trollhättanin Kronogårdenin lähiössä on ollut nuorisolevottomuuksia toisena yönä peräkkäin, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) ja paikallislehti Ttela (siirryt toiseen palveluun). 40–60 nuorta heitteli kiviä ja sytytti paloja lähiössä. Osa nuorista oli naamioituneita.

– Poliisia ja vartijoiden autoa kohti heitettiin kiviä. Lisäksi alueella sytytettiin useita pikkupaloja, kertoo päivystävä poliisi Sanna Lagerqvist Aftonbladetille.

Nuoret sytyttivät muun muassa autonrenkaita palamaan. Ne savusivat voimakkaasti. Aftonbladetin kuvaajan mukaan alueelta kuului myös voimakkaita pamahduksia. Paikallislehti Ttelan mukaan ne olivat nalleja.

– Olen raivoissani, kun ajattelen, miten nämä egoistit asettavat muut vaaraan. Jos joku Kronogårdenissa saisi nyt sydänkohtauksen, emme voisi lähettää paikalle ambulanssia näiden kohellusten vuoksi. Nämä nuoret leikkivät muiden elämällä, sanoo poliisikomentaja Karl-Johan Främling Ttelassa.

Levottomuudet alkoivat iltayhdeksältä paikallista aikaa, ja poliisi sai ne rauhoittumaan noin neljä tuntia myöhemmin. Noin neljäsosa Trollhättanin asukkaista on ulkomaalaistaustaisia.

Kronogårdenin lähiössä tehtiin toissasyksynä kouluhyökkäys, jossa kuoli hyökkääjän lisäksi kolme muuta ihmistä: opettaja, kouluavustaja ja oppilas.

Ruotsin suurkaupunkien siirtolaislähiöissä on jo vuosia ollut levotonta. Levottomuuksiin kuuluu usein autojen polttoja.

Kesän aikana autoja on poltettu Tukholman (siirryt toiseen palveluun), Göteborgin (siirryt toiseen palveluun) ja Malmön (siirryt toiseen palveluun) lisäksi myös pienemmissä kaupungeissa (siirryt toiseen palveluun), kuten Eskilstunassa, Norrköpingissä ja Lundissa.

Yhteiskunnan turvallisuudesta ja valmiudesta vastaavan viranomaisen mukaan viime vuonna Ruotsissa poltettiin viime vuonna yli 1 400 autoa, kertoo Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun). Määrä on yli kolminkertaistunut seitsemässä vuodessa.