1. yle.fi
  2. Uutiset

Rion vapaaehtoisen onni kääntyi – talkootöitä löytyi kuukauden odottelun jälkeen

Rion olympialaisissa vaille työtehtäviä jääneen Ulla Hännisen onni on kääntynyt. Tiistaina mikkeliläisopiskelija pääsi aloittamaan Suomen paralympiajoukkueen avustajana.

urheilu
Ulla Hänninen vieraili turistina Barran olympiakylässä.
Ulla Hänninen vieraili turistina Barran olympiakylässä.Ulla Hännisen albumi

Mikkeliläinen matkailualan opiskelija Ulla Hänninen läpäisi keväällä tiukan seulan ja tuli valituksi Rion olympialaisissa työskentelevien vapaaehtoisten joukkoon. Hänninen varasi lentoliput, sopi perhemajoituksesta ja lähti matkaan elokuun alussa.

Vapaaehtoiset matkustivat ja asuivat omalla kustannuksellaan, mutta työpäiviksi oli luvassa ilmainen ruokailu.

Lähtöhetkellä heräsi kuitenkin epäilys, että jo kertaalleen tehty työvuorojen kuittaus olisi syystä tai toisesta epäonnistunut. Ulla Hänninen otti yhteyttä olympialaisten vapaaehtoistyötä hoitaneeseen toimistoon. Häntä pyydettiin odottamaan, mutta vastausta tai työvuoroja ei koskaan tullut.

Tiistaina Ulla Hänninen pääsi aloittamaan vapaaehtoistyön ja menoa on riittänyt.

– Suomen paralympiakomitea sopi kisajärjestäjien kanssa asiasta ja pääsin vapaaehtoiseksi, jonka työtehtävänä on olla heille avustajana. Aloitin jo tiistaina ja kiirettä onkin ollut mukavasti kun ensimmäiset päivät. Kaikki tapahtui hyvin nopeasti ja on sujunut hyvin. Nyt siis täällä työllistettynä ja onnellisena, vaikka en olisi erityisesti valittanut pidentyneestä lomasta näin upeissa puitteissa, Ulla Hänninen viestitti.

Lue seuraavaksi