Älvsbytalo uudistaa tehtaitaan – uudet tuotantolinjat tulevat Kauhajoelta

Älvsbyhus-konserni uusii talotehtaidensa tuotantolinjat Ruotsissa ja Suomessa. Miljoonainvestoinnit tietävät töitä kauhajokelaiselle Team Vesmes Oy:lle.

talous

Ruotsalainen talovalmistaja Älvsbyhus uusii tuotantolinjastojaan miljoonien arvosta. Syynä ovat EU:n kiristyneet rakennusmääräykset.

Viiden vuoden kuluttua EU-direktiivit määräävät, että uusien rakennusten on oltava käytännössä nollaenergiataloja.

Uudet tuotantolinjat toimittaa kauhajokelainen Team Vesmes, joka on erikoistunut muun muassa erikoislaitetoimituksiin. Kauppa tarkoittaa, että yritykselle on turvattu töitä ainakin puoleksitoista vuodeksi eteenpäin. Nykyisin yrityksellä on 26 työntekijää.

Vesmesin toimitusjohtaja Kari Anttila kertoo, että projekti toteuttamiseksi yritykseen on jo palkattu kolme uutta suunnittelijaa.

– Kun projekti tästä etenee, tullaan tarvitsemaan vielä lisää väkeä, Anttila enteilee.

Kaupan kokonaisarvo on noin kolme miljoonaa euroa.

Älvsbyhusilla on tytäryhtiö ja talotehdas myös Kauhajoella, jossa se toimii nimellä Älvsbytalot. Ruotsissa yhtiöllä on talotehtaat Älvsbyssä, Vålbergissä ja Bjärnumissa.

Yhtiö aloittaa investoinnit Ruotsissa sijaitsevilta talotehtaaltaan. Kauhajoen tehtaalle uudet linjastot asennetaan vuoden 2018 alusta. Yhden linjaston asentaminen vie aikaa noin kuukauden, mikä tarkoittaa huolltoseisokkia tehtaalla.

Älvsbyhus AB on Ruotsin suurin pientalovalmistaja. Yritys toimittaa taloja Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Kauhajoen tehdas on toimittanut yli 3000 taloa vuodesta 2005 lähtien.