Keskisuomalaisen Kangaskorpi kritisoi Googlea lehdistön työllä rahastamisesta

Viestinnän Keskusliiton puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kritisoi kansainvälisiä nettijättejä muiden tuottamilla sisällöillä rahastamisesta. Kangaskorpi on myös Keskisuomalainen Oyj:n kosernijohtaja.

Kotimaa
Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi Yle Keski-Suomen lehtihyllykön edessä.
Keskisuomalainen on Vesa-Pekka Kangaskorven johdolla kasvanut keskisuomalaisesta lehtitalosta puolen Suomen suureksi mediataloksi.Arvo Vuorela / Yle

Kansainvälisten nettijättien ja sanomalehdistön välille on saatava yhteiset pelisäännöt, vaatii Keskisuomalaisen konsernijohtaja, Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Sanomalehdillä on vaikeuksia saada tuottoja nettisisällöistä kun taas suuret verkkotoimijat, esimerkiksi Googleja Facebook, rahastavat niillä.

– Eiköhän tässä olla hakemassa euroopanlaajuisia pelisääntöjä sille, että muut yhtiöt hyödyntävät näitä valmiita sisältöjä eri puolilla, sanoo Kangaskorpi.

Kangaskorpi muistuttaa, että ilmaisia laatusisältöjä ei ole.

– Perinteiset laadukkaat sisällöntuottajat tuottavat sisältöä, jolle ei löydy maksumiestä, vaan siitä hyötyvät nämä kansainväliset toimijat. Siihen on pakko löytää jokin keino. Meillä ja monella muullakin kotimaisella toimijalla se on ollut erilaisten maksumuurinen rakentaminen, Kangaskorpi sanoo.