Rovaniemen lääkintäkopteri vihdoinkin asianmukaisiin tiloihin

FinnHemsin lääkintähelikopterille on valmistunut uusi päivystysrakennus Rovaniemen lentokentän yhteyteen. Rakennuksessa on asianmukaiset tilat muun muassa lento- ja lääkintähenkilöstön majoittumiseen ja kaluston huoltamiseen. Uusissa tiloissa henkilöstö pääsee myös suojaan Rovaniemen lentokentän melulta.

Rovaniemi
FinnHemsin päivystysrakennus Rovaniemen lentokentällä
FinnHEMS:in Rovaniemen tukikohta. Jyri Tynkkynen / Yle

FinnHemsin henkilöstö joutui majoittumaan ja työskentelemään Rovaniemellä nelisen vuotta parakkitiloissa, joissa oli isoja puutteita etenkin meluntorjunnassa. Erityisen murhaavaa meteliä aiheuttavat Lapin lennoston suihkuhävittäjät, joiden vuoksi työntekijät joutuivat aiemmin nukkumaan kuulosuojaimien kanssa.

Nyt työntekijöillä on uudet, hiljaiset päivystystilat Rovaniemellä, sanoo toimitusjohtaja Jyri Örri. Seinätkin ovat kaksikerroksiset, ja niissä on pelkästään betonia 28 sentin paksuudelta.

– Tehtäväthän hoidetaan ihan samalla lailla kuin aikaisemmin, mutta työskentelyolosuhteet muuttuvat ihan tyystin toisenlaiseksi. Niissä tilapäisissä tiloissa, mitkä oli ihan työmaaparakeista kasattu, henkilöstö on joutunut huomattavasti venymään.

Uudessa päivystysrakennuksessa on tilat majoittumiseen ja kaluston huoltoon sekä muun muassa kuntosali. Työntekijät ovat kerrallaan töissä 48 tunnin ajan.

Örrin mukaan työntekijät ovat ottaneet uudet tilat vastaan tyytyväisinä.

– Hehän ovat tosi tyytyväisiä. Sen melun lisäksi nämä ovat muutenkin ajantasaiset toimistotilat ja sosiaalitilat, että ero aikaisempaan on kuin yöllä ja päivällä.