1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Köyliö, Säkylä

Sotilaspoliisit valtasivat Köyliön kunnantalon – kaipaavat lisää harjoituskohteita

Kun virkamiehet siirtyivät Säkylään, muuttui Köyliön kunnantalon elämä entistä jännittävämmäksi. Siitä pitävät huolen toimistopöytien katveessa kohteitaan väijyvät varusmiehet. He harjoittelisivat mielellään myös muissa aidonoloisissa kohteissa, jos vain paikkoja löytyisi.

Kuva: Joona Haarala / Yle

Kuntaliitos jätti Köyliön kunnantalon tyhjilleen vuodenvaihteessa. Päätöksenteon puitteiden siirryttyä Säkylään, löytyi keskeisellä paikalla olevalle rakennukselle muuta käyttöä. Porin Prikaatin sotilaspoliisitehtävissä olevat varusmiehet saivat siitä itselleen mieluisan harjoituskohteen.

– Meille on tärkeää päästä harjoittelemaan oikeassa kohteessa yhteiskunnan keskuudessa eikä aina vain tyhjässä rakennuksessa, jossa ei ole ovia eikä ikkunoita. Kunnantalolla on vielä kalusteetkin paikallaan, luutnantti Tuukka Hellman kiittelee.

Vastaaville tiloille olisi käyttöä enemmänkin.

– Aina kun sopiva kohde löytyy, pyrimme hyödyntämään sitä. Tämä vinkkinä lukijoille: Jos teillä on paikka, johon saamme tulla remuamaan, ilmoittakaa siitä puolustusvoimille. Tulemme mielellämme paikalle, Hellman toteaa.

Harjoitus uusiksi kunnes onnistuu

Tämän viikon harjoituksessa Köyliön entisellä kunnantalolla on varusmiesten esittämiä maalihenkilöitä, joita joukkueet lähtevät etsimään ja ottamaan kiinni.

– Varusmiesjohdolla on 10 minuuttia aikaa suunnitella tehtävä ja sitten katsotaan miten miehet selviytyvät. Tämä valmistaa joukkoa ensi viikolla olevaan loppusotaan. Nyt kouluttaja ei enää puutu mihinkään vaan miehet saavat tehdä omat virheensä ja onnistumisensa, Hellman kertoo.

Jos virheitä tulee, otetaan uusiksi. Tälläkin kertaa osa etsittävistä onnistui piiloutumaan kunnantalon sokkeloihin niin hyvin, että he pääsivät yllättämään etsijänsä.

– Jos lähestyminen epäonnistuu ja vastapelaaja saa aloitteen tai joukkue tekee muuten huonoja ratkaisuja, keskeytän harjoituksen ja se aloitetaan uudestaan.