Rovaniemen uusi uimahalli: Lappi Areenan yhtiö rakentaisi ja Santasport vuokraisi kaupungille

Vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtajan Matti Torvisen mukaan Rovaniemen kaupunki ei aio rahoittaa uutta uimahallia vaan ostaa palvelun ulkopuoliselta yhtiöltä.

uimahallit
Uimahalli Ounasvaaralle. Havainnekuva Hiihtomajantien suunnasta.
Havainnekuva Ounasvaaralle suunnitellusta uimahallista Hiihtomajantien suunnasta.Hannu Kerkelä / Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Kiinteistöpalvelu

Rovaniemen uimahallin hankesuunnittelu on suunnittelu-, neuvottelu- ja keskusteluvaiheessa päättäjien osalta. Oikeiden ihmisten etsiminen hankesuunnitteluun on käynnissä.

Vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtajan Matti Torvisen mukaan tarkoitus on, ettei Rovaniemen kaupunki rakenna uutta uimahallia. Tavoitteena on, että kaupunki ostaisi palvelun markkinaehtoiselta yhtiöltä. Hinta olisi noin 700 000 euroa vuodessa kuten nykyäänkin.

– Rovaniemeläiset veronmaksajat eivät joutuisi suoraan maksumieheksi, hän selittää.

Suunnitelmien mukaan rakentamaan alettaisiin vuonna 2018 ja uusi uimahalli saataisiin käyttöön 2019.

Ounasvaaran laella olevat kuntayhtymän ja kaupungin omistamat yhtiöt suunnittelevat hanketta. Torvisen mukaan tällä hetkellä mahdollisimmalta toteuttajalta näyttäisi Lappi Areenan kiinteistöyhtiö, joka vastaisi uuden uimahallin suunnittelusta ja rakentamisesta ulkopuolisen rahoituksen turvin.

Urheiluopisto Santasport vuokraisi uimahallin Lappi Areenan kiinteistöyhtiöltä ja kaupunki ostaisi palvelun Santasportilta.

Vanha uimahalli aikuisten käyttöön?

Torvisen mukaan Rovaniemen vanhaa uimahallia ei tulla myymään, koska maapohja on arvokas ja sillä on merkitystä Rovaniemen kaupungin tulevaisuudelle. Tarkoitus on vuokrata tila kuntokeskus Acticin käyttöön. Parhaillaan odotetaan Acticin tarjousta vuokran ja idean suhteen. Uimahalliin tulisi mahdollisesti tulevaisuudessa 18 vuoden ikärajoitus.

– Meillä on tahtotilana varmistaa, että jo käyttöikäkaarensa hyvinkin loppupäässä oleva vanha uimahalli alempana kaupungissa saadaan kuntoon. Tietysti kaupungilla on tahtotila ymmärtää, että he tarjoavat palveluita jatkossakin samalla hintatasolla.