Hyppää sisältöön

Hallituspuolueet keskustelivat rasismikohusta – johtopäätöksiä ei kerrota

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat tänään puineet rasistisista kommenteista kesällä noussutta kohua. Ryhmänjohtajat eivät kerro keskustelujen sisältöä julkisuuteen.

Antti Kaikkonen Kuva: Yle

Perussuomalaisten rasistissävyiset kirjoitukset saivat kesällä hallituskumppanit kuohahtamaan.

Varsinkin perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen ja kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen sanomiset saivat keskustan ja kokoomuksen vaatimaan rajoja sille, minkälaista keskustelua hallituspuolueet voivat sallia.

Keskustapuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi kutsuvansa kollegansa hallituspuolueista keskustelemaan sopivuuden rajoista alkusyksystä.

Asia on ollut esillä tänään ryhmänjohtajien tapaamisessa. Kaikkosen mukaan asialistalla oli kymmenkunta aihetta ja rasistiset kommentit olivat niistä yksi.

Kaikkonen ei halua kertoa keskustelun sisällöstä julkisuuteen. Hänen mukaansa kyseessä oli ryhmänjohtajien keskinäinen keskustelu.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vetoaa keskustelujen luottamuksellisuuteen. Terho ei myöskään kerro jäikö häneltä keskustelusta vietävää omalle ryhmälleen.

– Sekin on meidän ryhmän sisäinen asia mitä keskusteluja me käymme, Terho kuittaa.

.
.