Päivän tärpit: Tapaamme Hugh Grantin, kerromme Itämeren tilasta ja selvitämme, mitä raskausdiabetes on

Perjantaina Yle Uutisissa perehdytään raskausdiabeteksen hoitoon ja Itämeren tilaan. Lisäksi toimittajamme on tavannut näyttelijä Hugh Grantin, joka on mielestään liian vanha romanttisiin komedioihin.

Kotimaa
Hugh Grant
Hugh GrantYle

Mikä raskausdiabetes on?

Useampi kuin joka kymmenes odottava äiti saa raskausaikanaan kuulla sairastavansa raskausdiabetesta. Helsingissä äitejä on ryhdytty neuvomaan ryhmissä. Käymme katsomassa, minkälaisia eväitä äidit ryhmästä saavat, ja kysymme, mistä taudin yleistyminen johtuu.

Miten rakas Itämeremme voi?

Aamupäivällä kerromme tuoreimmat ja keskeisimmät tiedot tutkimusalus Arandan kesän seurantamatkan tuloksista. Suomenlahden tila on kartoitettu perusteellisesti Suomen, Viron ja Venäjän asiantuntijoiden voimin.

Hugh Grant liian vanhana

"Olen liian vanha esittämään romanttisia komedioita". Tätä mieltä on Notting Hillistä ja Bridget Jonesista tuttu hurmuri Hugh Grant. Grant nähdään pitkästä aikaa pääroolissa oopperamaailmaan sijoittuvassa draamassa. Toimittaja Jenni-Maarit Koponen tapasi Hugh Grantin Lontoossa.

Kun lapsesi haluaa aloittaa videobloggauksen

Mitä pitää tehdä, kun alaikäinen lapsesi haluaa aloittaa videobloggaamisen tai tubettamisen? Ennen kuin annat luvan, tutustu tubetukseen ja nuorten tekemiin videoihin. Muista myös, keskustella riskeistä niin, että lapsi tai nuori ymmärtää, millaiseen maailmaan hän on matkalla.

EU-ministerit keskustelevat Ukrainan kriisistä

EU:n ulkoministerit aloittavat tänään perjantaina kaksipäiväisen epävirallisen kokouksen Bratislavassa Slovakiassa. Ulkoministerit keskustelevat muun muassa Turkin tilanteesta ja Ukrainan kriisistä.