1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

SDP:n Rinne: Päivähoitomaksujen korotuksen peruminen hyvä asia

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi ensi vuoden talousarvioesitystä Ylelle. Rinne kehuu päivähoitomaksujen korotuksen perumista ja Lex Lindströmiä. Sen sijaan sapiskaa Rinne antaa hallituksen työllistämistoimille.

Antti Rinne. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne antaa kehuja päivähoitomaksujen korotuksen perumiselle ja niin sanotulle Lex Lindströmille. Sen tarkoituksena on päästää yli viisi vuotta työttömänä olleet 60 vuotta täyttäneet eläkkeelle. Soinin mukaan esitys koskisi noin 5 000:a pitkäaikaistyötöntä.

– Nämä ovat asioita, joita myös SDP on ajanut. Hienoa, että nämä nyt toteutuvat, Rinne sanoo.

Sen sijaan Rinne sanoo, että ensi vuoden talousarviossa näyttäisi toteutuvan leikkauksia eläkeläisiin, työttömiin ja opiskelijoihin esimerkiksi opintorahan leikkauksen muodossa.

– Näyttää, että nyt jo hallitusohjelmassa päätettyjen koulutusleikkausten lisäksi kilpailukykysopimuksen kautta tulisi lisää leikkauksia kunnille ja yliopistoille. Se on väärin, se ei ole oikein, Rinne sanoo.

Rinne pitää hyvänä asiana, että työllistymispaketti on siirtymässä kolmikantaneuvotteluun Rinne kuitenkin pitää hallituksen työllistymiskeinoja heppoisina.

– Hallitukselta puuttuu omat talouskasvuun ja työllisyyskasvuun liittyvät toimenpiteen. Tämä on aika kevyttä, kun ajattelee työllistämistarpeiden tavoitteiden saavuttamista.