1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Uudessa-Seelannissa 7,1 magnitudin maanjäristys

Rannikkoalueita evakuoitiin tsunamivaaran takia. Merkittävää vahinkoa ei kuitenkaan aiheutunut, mutta ihmisiä on kehotettu valppauteen jälkijäristysten vuoksi.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Uuden-Seelannin rannikkoa on vavisuttanut 7,1 magnitudin maanjäristys. Järistyksen keskus on merellä maan koillisrannikon tuntumassa, vajaa 170 kilometriä Gisbornen kaupungista itään.

Viranomaiset antoivat tsunamivaroituksen maan itärannikolle. Osaa asukkaista kehotettiin poistumaan joiltakin itärannikon alueilta ja väestönsuojelutoimiin ryhdyttiin varotoimena.

Muutamia tunteja myöhemmin evakuointimääräys peruttiin, mutta ihmisiä kehotettiin pysymään valppaina. Jälkijäristykset ovat ravistelleen maata ensimmäisen järistyksen jälkeen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan järistys sai liikkeelle havaittavan aallon, joka oli kuitenkin niin pieni, ettei se aiheuttanut vahinkoa.

Maanjäristys tuntui suuressa osassa Uutta-Seelantia, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole raportoitu sen aiheuttaneen tuhoja. Myöskään Tyynenmeren alueelle ei annettu tsunamivaroitusta.

Uusi-Seelanti sijaitsee Australian ja Tyynenmeren mannerlaattojen välisellä alueella ja siellä tapahtuu usein maanjäristyksiä.