1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

RKP:n Henriksson: hallituksen keinoilla ei luoda tarpeeksi työpaikkoja

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson katsoo, ettei hallituksen budjettiriihessä sorvaamalla työllisyyspaketilla saavuteta työllisyystavoitetta.

Politiikka
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Pietarsaaren Raatihuoneella.
Juha Kemppainen / Yle

Hallituksen esittämä työllisyyspaketti on oikeansuuntainen mutta riittämätön, kommentoi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson hallituksen esiteltyä torstaina illalla talousarvioesityksensä ensi vuodelle. Työllisyyspaketti ei anna riittävästi keinoja hallituksen oman työllisyystavoitteen saavuttamiseksi, todetaan Henrikssonin tiedotteessa.

Hänen mukaansa on selvää, että esitetyllä kenovalikoimalla ei luoda 110 000 uutta työpaikkaa.

Henriksson moittii, että budjettiriihen anti jäi lopulta melko laihaksi, vaikka esimerkiksi ansiosidonnaisen päivärahan muuttaminen kannustavammaksi ja työnvälityksen uudistaminen ovatkin hänestä hyviä ehdotuksia.

– Sen sijaan on nurin kurista väittää työllistämistoimeksi sitä, että hallitus peruuttaa oman päivähoitomaksujen korotusesityksensä, vaikka se sinänsä tietenkin on hyvä asia, toteaa Henriksson.

Henrikssonin mukaan tarvittaisiin lisää konkreettisia toimia uusien työryhmien sijaan. Erityisesti naisten työllisyysasteen nostamiseksi olisi tehtävä töitä.

– Viimeistään nyt on täysin selvää, että perussuomalaiset ja keskusta johtavat hallituksen perhepolitiikkaa, kun kokoomus katselee hiljaa vierestä. Hallitus haluaa purkaa kannustinloukkuja, mutta samalla se ei halua uudistaa perhevapaita ja kotihoidon tukea. Tämä on valitettavaa, tarvitsemme paljon enemmän naisia työelämään, Henriksson sanoo.