Rattijuoppoja liikenteessä – Nivalassa tarvittiin pikkimattoa auton pysäyttämiseen

Rattijuopot ovat työllistäneet poliisin liikennevalvontapartioita Pohjois-Pohjanmaalla. Nivalassa auton pysättämiseen tarvittiiin toinen partio ja piikkimatto.

liikenne
Poliisiauto.
Poliisin partioit tavoittivat rattijuppoja eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata.Henrietta Hassinen / Yle

Poliisilla on ollut tehtäviä liikenteessä, kun Nivalassa rattijuopon matkan pysäyttämiseksi jouduttiin käyttämään piikkimattoa.

Ylivieskasta Nivalaa kohti ajanut autoilija ei välittänyt poliisin hälytysvalo- eikä äänimerkeistä, vaan jatkoi ajamista ylinopeutta poliisia pakoon.

Takaa-ajoa jatkui lähes 50 kilometriä, kunnes toinen poliisipartio ehti asettamaan piikkimaton pakenevan auton eteen Nivalan Aittoperällä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Oulussa Krankatiellä poliisi puhallutti 59-vuotiaan miehen. Kuljettajaa on poliisin tekemien tutkimusten perusteella syytä epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

Muhoksella puolestaan poliisi pysäytti Leskelänkujalla henkilöauton, jonka kuljettajaa on poliisin tekemien tutkimusten perusteella syytä epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

Autoa kuljettanutta muhoslaista 45-vuotiasta miestä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hänellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Mies tuotiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.