Mies moitti vaimoaan arvontoihin osallistumisesta – sitten vaimo voitti tontin

Markkinointitempauksistaan tunnettu Pyhtää sai tänään vieraan, kun Pyhtäälisä-kampanjassa arvotun tontin voittanut Jaana Klang saapui paikalle. Voittaja oli avoimin mielin liikkeellä, vaikka ei ollutkaan vielä lopullista muuttopäätöstä tehnyt.

Kotimaa
pyhtää pyhtäälisä tontti kampanja voittaja
Jaana Kang tutustui Pyhtäältä lunastamaansa tonttiin.Antti Ojala / Yle

Pyhtäälisä-kampanjassa on kesän ajan arvottu tonttia Pyhtäältä. Kampanjan nettisivustolla on pystynyt vertailemaan, mitä kaikkea ylijäävällä rahalla olisi mahdollista tehdä, jos muuttaisi Helsingistä Pyhtäälle. Arvonnan palkintona oli tontti Pyhtään Sammalmetsästä.

Voittaja selvisi perjantaina, kun vihtiläinen Jaana Klang saapui tutustumaan perheineen uusille tiluksilleen. Klang osallistui Pyhtäälisä -arvontaan kesällä "muiden klikkailujen ohessa." Tieto voitosta yllätti hänet, vaikka arpaonni on suosinut Klangia viime aikoina muutenkin.

– Voitin ensin Särkänniemeen rannekkeen ja nyt Pyhtäältä omakotitalotontin, nauraa Klang.

Mies on moittinutkin välillä Klangia tämän osallistuessa jatkuvasti arvontoihin netissä. Nyt yllätys oli kuitenkin mieluinen.

Kuultuaan voitostaan Klang ei pitänyt tietoa vain itsellään.

– Somessa piti heti hehkuttaa.

pyhtää pyhtäälisä tontti kampanja voittaja
Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila, Jaana Klang sekä hänen miehensä Jari Nurmela tyhjällä tontilla Sammalmetsässä. Klangin sylissä Oiva-poika.Antti Ojala / Yle

Lapsiperheelle alue soveltuisi mainiosti

Pyhtää ei ollut entuudestaan tuttua seutua Klangille ja hänen miehelleen Jari Nurmilalle. Vihdistä kotoisin oleva pariskunta tutustui tänään lastensa kanssa ensi kertaa seutuun. Lapsiperheelle kaikki tarvittava tuntuisi löytyvän.

– Tosi kiva paikka, ei voi moittia. Koulut ja jalkapallokentät olivat ihan lähellä, sanoo Klang.

Klang odotti alueelta tilaa ja omaa rauhaa.

– Tämä on kulmapalatontti, jossa on yksi rajanaapuri. Oman tontin takana on myös metsäalue, kiittelee Klang.

Suuruudeltaan tontti on reilut 1000 neliömetriä. Hallintojohtaja Matti Rupponen arvioi sen arvoksi 15 000 euroa.

Ikinä ei kuitenkaan pidä sanoa ei koskaan.

Ei vielä lopullista muuttopäätöstä

Perhe ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä, muuttavatko he Pyhtäälle. Elämäntilanne, työt ja oma maatila Vihdissä vaikeuttavat päätöksentekoa.

– Ei voi tältä istumalta sanoa, että olisimme muuttamassa. Ikinä ei kuitenkaan pidä sanoa ei koskaan.

Todennäköisempää kuitenkin on, että perhe tulee tulevaisuudessa myymään voitetun tontin eteenpäin.

Toinen perheen kahdesta lapsesta on juuri aloittanut koulun Vihdissä, mikä sitoo perhettä edelleen Uudellemaalle.

– Muuttopäätöstä ei olisi helppoa tehdätässä elämäntilanteessa.

Muuttopäätöstä ei olisi helppoa tehdä tässä elämäntilanteessa.

Ylimääräisellä rahalla vaikka Bob Dylanin yksityiskeikalle

Vihdissä rintamamiestalossa asuvan Klangin perheen haaveissa on ollut uudempi asunto, mihin Pyhtää voisi tarjota mahdollisuuden. Pääkaupunkiseudun sijaan Pyhtäällä pärjäisi paljon pienemmällä rahalla.

– Jos vertaa, että samalla rahalla Helsingistä pitäisi ostaa tontti, säästöä tulisi paljonkin. Helsingissä tonttien hinnat voivat olla jopa 100 000 - 200 000, sanoo Klang.

Leikkimielisellä Pyhtäälisä –sivustolla voi laskea suuntaa-antavasti, paljonko rahaa jäisi yli muuttaessa pääkaupunkiseudulta Pyhtäälle. Uudelle omakotitalolle jäisi Pyhtäällä hintaa noin 250 000 euroa, kun Helsingissä vastaavasta joutuisi pulittamaan yli tuplasti enemmän.

Pyhtäälisän voisi tässä tapauksessa käyttää vaikkapa huvijahtiin, omaan ravihevoseen tai Bob Dylanin yksityiskeikkaan, selviää sivuston laskurista (siirryt toiseen palveluun).