Roskapostin estoyritys voi tilata sitä lisää

Asiantuntija suosittelee pitämään useampaa sähköpostitiliä. Näin toinen sähköposti pysyy puhtaampana roskapostista ja toista voi käyttää esimerkiksi arvontoihin osallistumiseen. Toisinaan postin peruminen voi johtaa sen lisääntymiseen.

Kotimaa
Roskapostista on hyvin vaikea päästä kokonaan eroon.
Yle

Roskapostista on hyvin vaikea päästä eroon, sanoo Etelä-Karjalan Kansalaisopiston tietotekniikan opettaja Petri Kukko. Helpointa on hankkia itselleen uusi sähköpostiosoite ja olla tarkkana se käytössä.

– Itselläni on työsähköposti, mitä käytän vain työasioihin. Sitten on sähköpostiosoite, jolla pidän yhteyttä ystäviini ja muun muassa viranomaisiin. Sitten on yksi osoite, jolla otan osaa esimerkiksi kilpailuihin tai äänestyksiin ja vastaaviin, sanoo Kukko.

Silloin roskapostia lähettävät ohjelmat tietävät, että tämä sähköpostiosoite on käytössä ja alkavat lähettää yhä enemmän postia.

Petri Kukko

Sähköpostiosoite, jota käytetään erilaisiin kilpailuihin osallistumisiin, alkaa täyttyä nopeasti erilaisista mainos- ja huijausviesteistä.

Mainos- ja roskanpostin kanssa on oltava tarkkana

Roskapostin joukossa voi olla mainospostiakin. Se on yleensä käyttäjän itsensä tilaamaa postia, lähinnä tarjouksia ja asiakaskirjeitä. Näiden viestien lopussa on usein linkki, mistä saa tilauksen peruttua.

Tässä kohtaa kannattaa olla kuitenkin tarkkana.

– Kotimaiset mainostajat usein lopettavat postin lähettämisen noista linkeistä. Monessa ulkomaisessa roskapostissa on sama mahdollisuus lopussa. Sitä linkkiä painamalla roskapostin tulo ei lopu, vaan usein pahenee. Silloin roskapostia lähettävät ohjelmat tietävät, että tämä sähköpostiosoite on käytössä ja alkavat lähettää yhä enemmän postia, sanoo tietotekniikan opettaja Petri Kukko.