1. yle.fi
  2. Uutiset

Yrittäjäkolmikko valmis jatkamaan Uuperinrinteiden toimintaa – laskettelukeskus myydään

Laskettelukeskus Uuperinrinteille on löytynyt ostaja. Haminan ja Kotkan kaupungit ovat neuvotelleet Uuperinrinteiden myynnistä kolmelle yrittäjälle.

Hamina
Uuperin laskettelurinne ennen kauden alkua
UuperinrinteetYLE / Raine Martikainen

Haminan ja Kotkan kaupungit ovat neuvotelleet pitkään tappiollisena toimineen laskettelukeskus Uuperinrinteiden myynnistä.

Kaupunkien omistaman Uuperinrinteet Oy:n osakkeiden myynnistä on päästy sopimukseen kolmen yrittäjän, Anssi Räsäsen, Toni Läätin ja Jari Materon kanssa.

Kauppahinnaksi on sovittu 680 euroa. Lisäksi Hamina ja Kotka huolehtivat Uuperinrinteet Oy:n erääntyneiden laskujen maksamisesta osakeomistustensa suhteessa. Hamina omistaa yhtiön osakkeista 57,5 prosenttia ja Kotka 42,5 prosenttia. Erääntyneitä velkoja on 54 000 euroa.

Haminan kaupunginhallitus päättää osakkeiden myynnin hyväksymisestä maanantaina. Kauppa tulee myös Kotkan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Hamina ja Kotka ovat vuosittain tukeneet laskettelukeskuksen toimintaa 100 000 eurolla. Vuonna 2014 toiminta-avustusta jouduttiin kuitenkin antamaan yhteensä 150 000 euroa. Yhtiön tilikauden 2015 tulos oli runsaat 100 000 euroa negatiivinen.

Kaupungit pitävät tärkeänä, että Uuperinrinteet säilyy liikuntapaikkana ja matkailukohteena.

Kaupan ehtona on myös, että Kotka ja Hamina ostavat jatkossa yhtiön pääsy- ja kausilippuja. Hamina ostaisi lippuja seuraavan seitsemän vuoden ajan yhteensä noin 41 000 eurolla vuodessa ja Kotka 30 350 eurolla vuodessa.

Lue seuraavaksi