Ikea aikoo edelleen rakentaa tavaratalon Lappeenrantaan – muuten suunnitelmat vielä auki

Huonekalujätti kertoo suunnittelevansa aluetta yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Alkuperäinen suunnitelma tavaratalosta ja sen yhteyteen rakennettavasta kauppakeskuksesta kaatui alueen taloudellisiin muutoksiin.

IKEA
Ikea liput liehuvat lipputangoissa.
Mauriz Antin / EPA

Ikea suunnittelee Lappeenrantaan edelleen tavarataloa, mutta tavaratalon koko on vielä mietinnässä. Muutenkin suunnitelmat ovat vielä auki.

Ikea Suomen kiinteistöjohtajan Ann-Christin Pilviön mukaan Ikea odottaa kaupungin päätöstä tontin myymisestä ennen kuin se alkaa laatia uutta suunnitelmaa Lappeenrantaan. Suunnitelmaa laaditaan yhdessä kaupungin kanssa.

Myös elinkeinoelämän edustajien mukana oloa Pilviö pitää mahdollisena.

– Tavoitteena on hakea muutakin kaupallista toimintaa alueelle, ei yksin Ikea-tavarataloa, Pilviö sanoo.

Ikealla on eri puolilla maailmaa erilaisia toimintamalleja. Niistä voidaan ottaa mallia Lappeenrantaan.

– Haluamme kuitenkin olla avoimia ja lähteä kaupungin kanssa suunnittelemaan sitä, mikä olisi tälle alueelle paras ratkaisu.

Jyväskylässä Ikealla on kokeiluvaiheessa oleva noutopiste. Sellaista ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa Lappeenrantaan.

Ikealla oli alunperin tarkoitus rakentaa Mustolaan Ikea-tavaratalon lisäksi kauppakeskus. Ikea on luopui alkuperäisestä suunnitelmasta, sillä alueen taloudellinen tilanne on muuttunut oleellisesti viime vuosina.

– Yhtenä osatekijänä on venäläisten matkailuun liittyvä taantuma. Se on kuitenkin vain yksi osa. Tässä on muitakin tekijöitä ollut mukana, jotka ovat vaikuttaneet kokonaisuuteen, Pilviö painottaa.