WHO: Olympialaisten osanottajilla ei ole havaittu zikavirustartuntoja

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön mukaan Rio de Janeiron olympialaisista palaavilla urheilijoilla tai kisaturisteilla ei ole todettu zikaviruksen aiheuttamia oireita.

Ulkomaat
Singaporessa myrkytetään kiivaasti hyttysiä sen jälkeen, kun ensimmäiset kotoperäiset zikavirustartunnat todettiin viime sunnuntaina.
Singaporessa on myrkytetty kiivaasti hyttysiä sen jälkeen, kun ensimmäiset kotoperäiset zikavirustartunnat todettiin. Wallace Woon/EPA

Tämä näyttäisi WHO:n zikavirus-hätäkomitean mukaan viittaavan siihen, että myöskään ensi keskiviikkona Riossa alkavat paraolympialaiset eivät nosta merkittävästi tartuntamääriä.

Tosin tauti lievässä muodossa voi ollakin oireeton.

David Heymann, WHO
WHO:n zika-viruskomitean puheenjohtaja, tohtori David HeymannSalvatore Dinolfi/EPA

Muutoin virus sen sijaan leviää edelleen huolestuttavaa vauhtia. Kaakkois-Aasiassa, Singaporessa on kuuden päivän aikana todettu jo 151 paikallisesti hyttysistä saatua tartuntaa. Lisäksi 38 tartuntaa on todettu epidemia-alueilta palanneilta matkailijoilta.

Komitean puheenjohtaja, tohori David Heymann totesi, että virusta ei vieläkään tunneta kunnolla, eikä myöskään sen aiheuttamia vaurioita etenkään vauvoille.