1. yle.fi
  2. Uutiset

Midnight Run sotkee Helsingin liikennettä – vältä näitä alueita

Juoksutapahtuma Midnight Runiin odotetaan kymmentätuhatta osallistujaa. Tapahtuma näkyy Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa ja Ullanlinnassa.

Juoksukilpailut
Ilmakuva Helsingin keskustasta.
Jouko Tapper / Yle

Juoksutapahtuma Midnight Run sotkee tänä iltana liikennettä Helsingin keskustassa. Tapahtuma näkyy Kruununhaan, Katajanokan, Kaartinkaupungin ja Ullanlinnan liikenteessä.

Esimerkiksi koko Senaatintorin alue on suljettu liikenteeltä kello iltakuudesta alkaen. Unioninkatu pohjoiseen välillä Aleksanterinkatu–Kirkkokatu on suljettu aamuyhdeksältä alkaen.

Pohjoisranta on auki koko tapahtuman ajan, kertoo Helsingin kaupungin rakennusvirasto (siirryt toiseen palveluun). Kruununhaan toiselle puolelle kiertäminen onnistuu Hakaniemensillan ja Pitkänsillan kautta.

Katuja aletaan avata illalla kello 23:n jälkeen, lukuun ottamatta Hallituskatua ja Unioninkadun osuutta Aleksanterinkadun ja Kirkkokadun välissä.

Tapahtuma vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen, ja HSL kertoo poikkeusreiteistä nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Midnight Runiin odotetaan noin kymmentätuhatta juoksijaa, tapahtuman lehdistövastaava Tom Gammals sanoo.

– Juoksu on pyritty ajoittamaan niin että laivoilta tuleva liikenne ehtii pois alta. Rata on pyritty rakentamaan niin että se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa. Ruuhkaa syntyy kuitenkin jonkin verran, Gammals ennakoi.

Midnight Runin reitti on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun). Ensimmäinen lähtö on kello 21.20.

Lue seuraavaksi