1. yle.fi
  2. Uutiset

Donald Trump tavoittelee nyt vähimmistöjä – vieraili afroamerikkalaisten kirkossa

Trump tapasi afroamerikkalaisia Detroitissa ja vaati heille uutta ihmisoikeusohjelmaa.

USA:n presidentinvaali
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump Meksikossa.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump Meksikossa.Jorge Nunez / EPA

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokas Donald Trump vieraili afroamerikkalaisen yhteisön kirkossa Detroitissa lauantaina. Vierailu on osa Trumpin pyrkimystä voittaa kannattajikseen vähemmistöjen edustajia.

Trump tapasi 100 kirkkoyhteisön jäsentä ja kirkon johtajia. Trump sanoi vierailullaan, että afroamerikkalaiset tarvitsevat tuekseen uuden ihmisoikeusohjelman.

-Ymmärrän, että afroamerikkalainen yhteisö kärsii syrjinnästä ja että on monia vääryyksiä, jotka tulisi korjata, sanoi Trump puheessaan puolitäydelle kirkolle.

-Haluan, että Yhdysvallat on menestyvä kaikille. Haluan tehdä tämän kaupungin taloudesta maailman kateuden kohteen. Meidän täytyy tuoda yrityksemme takaisin Amerikkaan.

Aikoinaan autotalouden keskuksena tunnettu Detroitin kaupunki toipuu vielä vuoden 2013 konkurssistaan. Trumpin mukaan hänen aikeensa luoda uusia työpaikkoja auttaisi vähemmistöjä.

Trump on viime viikkojen aikana pyrkinyt karistamaan taakseen afroamerikkalaisia ja latinalaisamerikkalaisia loukkaavat asenteensa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi