Espoossa satoi lähes kuukauden sademäärä yhdessä yössä

Kova yöllinen sade nosti vettä tielle Vihdintien liittymän kohdalla. Rampit olivat poikki yökahdesta aina iltapäivään asti suljettuna.

Kotimaa
Espoon rankkasade 3. syyskuuta 2016.
Espoon Seilimäessä satoi rankasti 3.9.2016.Saara Torikka

Espoossa saatiin viime yönä lähes kuukauden sademäärä. Ilmatieteen laitoksen mukaan vajaassa vuorokaudessa Espoossa satoi reilut 60 millimetriä. Päivystävä meteorologi Henri Nyman kuvailee sademäärää harvinaiseksi, noin kerran kymmenessä vuodessa tapahtuvaksi.

Kovia sateita saatiin myös muualla Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Esimerkiksi Porvoossa ja Virolahdella sademäärät nousivat mittauspisteillä yli 50 millin. Helsingissä Kaisaniemen mittauspisteellä sadetta saatiin vajaat 40 millimetriä.

Voimakas sade on aiheuttanut ongelmia liikenteessä pääkaupunkiseudulla. Sade nosti vettä tielle Kehä I:llä Vihdintien liittymässä, jonka rampit on suljettiin liikenteeltä. Rampit suljettiin yöllä kello kahden maissa ja ne saatiin käyttöön iltapäivällä. Liikenne itse Kehä I:llä on kulkenut koko päivän normaalisti.

Vesi nousi myös Espoossa Friisinkalliontielle, joka oli niin ikään pois liikenteen käytöstä. Iltapäivällä toinen kaista oli saatu avattua liikenteelle.

Teiden lisäksi vesi on virranut talojen kellareihin ja parkkihalleille. Kirkkonummella sade on aiheuttanut yli kymmenen metrin pituisen maansortuman ajokaistalle.

Sisämaassa sademäärät jäivät 30 millimetriin, mikä sekin on puolen kuun sademäärä.

Ensi viikko alkaa Nymanin mukaan kuivana ja etelässä lämpötila voi kohota hieman normaalia korkeammaksi, 20 asteen tuntumaan. Pohjoisessa lämpötilat pysyttelevät syksyisissä lukemissa.

Kartta.
Google / Yle Uutisgrafiikka