Brasiliassa on osoitettu mieltä uutta presidentti Temeriä vastaan

Brasilian syrjäytetyn presidentti Dilma Rousseffin kannattajat ovat osoittaneet mieltään eri puolilla maata.Sao Paulossa poliisi hajoitti mielenosoituksen kyynelkaasulla.

Sao Paulossa osoitteettiin mieltä uutta presidenttiä vastaan. Kuva: Sebastiao Moreira / EPA

Brasiliassa Sao Paulossa poliisi on käyttänyt kyynelkaasua hajaannuttaakseen mielenosoittajat rauhanomaisen marssin lopuksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Mielenosoittajat vastustivat vasemmistolaisen presidentti Dilma Rousseffin viime viikkoista syrjäyttämistä.

Marssilla vaadittiin uusia vaaleja ja tuoreen presidentti Michel Temerin eroa. Järjestäjien mukaan 50 000 ihmistä osallistui marssille Sao Paulossa. Marssin päätyttyä ja ihmisten poistuessa kohti metro ampuivat mellakkapoliisit heitä kohti kyynelkaasua, mikä aiheutti paniikkia.

Poliisin mukaan väliintulo oli välttämätöntä vandalismin estämiseksi.

Aiemmin sunnuntaina presidentti Temeriä vastaan protestoitiin myös Rio de Janeirossa, Curitibassa ja muissa brasilialaisilla kaupungeissa.

Kiinassa G20-kokoukseen parhaillaan osallistuva presidentti Temer kommentoi, että protestit ovat vain pieniä ryhmittymiä, jotka eivät edusta brasilialaisia.