1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ekokemin toimitusjohtaja vaihtuu

Kiertotalousyhtiö Ekokemin toimitusjohtaja Karri Kaitue jättää yhtiön. Taustalla on yrityskauppa, jossa energiayhtiö Fortum osti Ekokemin keväällä. Karri Kaitue erosi aiemmin syksyllä luotsiyhtiö Finnpilotin hallituksesta sen jälkeen, kun hänet tuomittiin ruorijuopumuksesta suuriin sakkoihin.

Kotimaan uutiset
Pääministeri ja Ekokemin toimitusjohtaja lähikuvassa
Tiina Kokko / Yle

Karri Kaitue on päättänyt jättää Ekokemin toimitusjohtajasopimuksensa mukaisesti syyskuun lopussa. Yhtiö tiedottaa, että Kaitue on käytettävissä maaliskuun 2017 loppuun asti tukemaan Ekokemin integraatiota Fortum-konserniin. Kaitue nimitettiin Ekokemin toimitusjohtajaksi elokuun alussa vuonna 2015.

Ekokemin hallitus on nimittänyt yhtiön sisältä kaupallisen johtajan Jani Lösösen uudeksi toimitusjohtajaksi lokakuun alusta.

– Yhtiö on kehittynyt nopeasti ja muuttanut muotoaan viime vuosina. Ekokemin kasvu voi nyt jatkua osana Fortumia laajempien voimavarojen tuella, Kaitue kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kaitue tuomittiin ruorijuopumuksesta sakkoihin

Karri Kaitue oli elokuun alussa vaitonainen asemastaan Ekokemin johdossa. Hänet tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa sakkoihin veneliikennejuopumuksesta ja vesiliikennerikkomuksesta 22. heinäkuuta. Kaitue oli ohjannut moottorivenettään toukokuussa lähes 1,5 promillen humalassa. Sakkoja kertyi yhteensä 8 800 euroa. Kaitue oli myöntänyt syyllisyytensä. Hän erosi myös luottamustoimestaan hallituksen jäsenenä valtion omistamassa luotsausyhtiössä Finnpilot Pilotage Oy:ssä.

Ekokemillä on Riihimäellä Kiertotalouskylä, kaksi tavanomaisen jätteen polttolaitosta ja vaarallisen jätteen käsittelylaitos. Yhtiö työllistää Riihimäellä vajaat 300 henkilöä. Koko konserni työllistää lähes 700 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Konsernin viime vuoden liikevaihto oli 258,3 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi