Liikennevirasto huolestui junaradalla leikkivistä lapsista Lapinlahdella: "Juna ei voi väistää"

Viimeksi lauantaina junankuljettaja huomasi lasten leikkivän ratapihalla Lapinlahden rautatieaseman tuntumassa. Liikennevirasto toivoo, että vanhemmat ja muut kasvattajat muistuttaisivat lapsia junaradan lähistöllä leikkimisen ja liikkumisen vaaroista.

Kotimaa
Junarata
Antti Eintola / Yle

Liikennevirasto toivoo, että vanhemmat kertoisivat lapsilleen junaradalla leikkimisen vaaroista.

Viimeisin havainto vaarallisista leikeistä tehtiin lauantaina Pohjois-Savossa Lapinlahden rautatieaseman ympäristössä. Junankuljettajan mukaan lapset olivat muun muassa hyppineet ratakiskoille. Kuskin mukaan näytti siltä, että lapsilla oli käynnissä jokin leikki.

– Junien lähestymistä ei välttämättä huomaa ajoissa, jos on keskittynyt esimerkiksi kuvien ottamiseen ja leikkimiseen. Juna ei voi myöskään väistää ja sen pysähtymismatka on useita satoja metrejä, sanoo rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen Liikenneviraston tiedotteessa.

Liikennevirasto muistuttaa, että ratapihalla on muitakin vaaroja kuin junan alle jääminen. Esimerkiksi ratojen sähköjännitteet aiheuttavat hengenvaaran. Ratapihoilla seisovien vaunujen päälle kiipeäminen on kielletty välittömän hengenvaaran vuoksi.