1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

KSML: Finnair hakee välilaskuilla kannattavuutta kotimaan lentoihin

Finnair hakee yhdistelmälennoilla kannattavuutta ja pyrkii lisäämään yksittäisten lentojen matkustajamääriä erityisesti aamuisin ja alkuiltapäivisin.

Näkymä Tampere-Pirkkalan lennonjohtotornista. Kuva: Mika Kanerva

Kotimaan lentoliikenteessä yhä useampi Finnairin lento tekee välilaskun, kirjoittaa Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun). Finnairin mukaan tulevana talvena on aiempaa enemmän niin kutsuttuja kolmioreittejä.

Helsinki-Jyväskylä reittiä lennetään lokakuun lopun ja maaliskuun välillä Kajaanin tai Kokkolan kautta. Lisäksi muita välilaskullisia reittejä ovat lennot Helsingistä Turkuun ja Marianhaminaan, Helsingistä Kokkolaaan ja Tampereelle sekä Helsingistä Kittilään ja Ivaloon.

Yhtiö pyrkii lisäämään kolmioliikenteellä lentojen kannattavuutta ja yksittäisten lentojen matkustajamäärää.

Finnairin kotimaan liikenteestä vastaavan johtajan Rolf Backmanin mukaan kyseessä on kokeilu, jonka perusteella kerätään palautetta yrityksiltä ja muilta asiakkailta. Kolmioreittien jatkosta päätetään saadun palautteen perusteella.

– Kolmioreitit on valittu vuoroihin, joilla on ollut vähiten kysyntää. Yleensä tällaisia ovat tietyt aamu- ja alkuiltapäivän lennot. Koko kotimaan liikenteestä kolmioreittien osuus on edelleen reilusti alle viisi prosenttia, Backman sanoo.