Hyppää sisältöön

Salpausselän Rakentajilta paras tarjous Lahden vanhasta linja-autoasemasta

Kaupunki on julkistanut funkkisasemasta tarjouksen jättäneiden tahojen nimet.

Kuva: Taavi Salmivaara / Yle

Salpausselän Rakentajat on vahvoilla Lahden entisen linja-autoaseman uudeksi omistajaksi.

Lahden vanhasta linja-autoasemasta suurimman tarjouksen on jättänyt Salpausselän Rakentajat. Yhtiö on tarjonnut linja-autoasemasta 815 000 euroa, mikä on kaksinkertaisesti muihin ostotarjouksiin nähden.

Tarjouksen linja-autoasemasta jättivät yhteisesti Kinos Property Investment ja Torkkelin Paperi Oy. Omat tarjoukset saatiin Bus Burger Oy:ltä sekä Onni ja Hilja Tuovisen säätiöltä.

Kaupungin mukaan nämä kolme tarjousta jäivät pohjahinnan tuntumaan eli 390 000 – 401 000 euroon.

Toimitilajohtaja Mauri arvioi, että bussiaseman myynti muille ehdokkaille kuin Salpausselän rakentajilla on epätodennäköistä. Yhtiön ostotarjous on kilpailuehtojen mukainen.

Funkkisrakennukseen Salpausselän Rakentajat hahmottelee kaavan mukaisesti liiketoimintaa. Toimitusjohtaja Tapani Pöyryn mukaan paikkaa ei ole tarkoitus sulkea yleisöltä. Yhteistyökumppaneista yhtiö kuitenkin vaikenee toistaiseksi.

Kaupungin konserni- ja tilajaosto ryhtyy ruotimaan ostotarjouksia ensi viikolla. Ostajasta päätetään mahdollisesti myöhemmin syyskuussa.

Uutista korjattu 6.9.2016 klo 9:36: Kinos Property Investment ja Torkkelin Paperi jättivät yhteisen tarjouksen. Korjattiin Onni ja Hilja Tuovisen säätiön nimi oikeaan muotoon.