Hyppää sisältöön

Vanhojen kasarmien korjaus vihdoin valmis Vekaranjärvellä – vei kahdeksan vuotta ja söi kymmeniä miljoonia

Kouvolassa Vekaranjärven kehittäminen otti ison askelen eteenpäin, kun kahdeksan vuotta kestänyt kasarmirakennusten peruskorjaus saatiin valmiiksi.

Varuskuntaravintolan peruskorjaus ja laajennus on parhaillaan käynnissä. Sen pitäisi valmistua ensi vuoden loppuun mennessä. Kuva: Antti Ojala / Yle

Kahdeksan vuotta sitten alkanut Karjalan prikaatin kasarmirakennusten peruskorjaus Kouvolan Vekaranjärvellä on viimein valmistunut. Viimeisin neljästä 1960–70-luvuilla rakennetusta kasarmirakennuksesta saatiin valmiiksi viime viikolla. Hintaa peruskorjaukselle tuli noin 36 miljoonaa euroa.

– On se iso jumppa ollut, mutta nyt kaikki meidän viisi kasarmia on asianmukaisessa kunnossa. Se takaa meidän varusmiehille, reserviläisille ja henkilökunnalle terveet, toimivat ja turvalliset tilat, korostaa kiinteistöhallinnon toimialajohtaja Jouko Oinonen.

Neljän kasarmirakennuksen peruskorjauksen lisäksi Vekaranjärvellä on tehty myös keskusvaraston peruskorjaus sekä laajennus, kunnostettu Pahkajärven leirialueen infra, peruskorjattu urheilutalo sekä rakennettu uusi urheilukenttä ja pioneerikoulutushalli.

Parhaillaan käynnissä on tämän vuoden loppuun mennessä valmistuva Pahkajärven ampumaratahanke sekä varuskuntaravintolan peruskorjaus- ja laajennus, jonka on määrä valmistua ensi vuoden loppuun mennessä.

"Pidot ei kun paranee"

Reippaan kymmenen vuoden aikana Vekaranjärven kehittämiseen on käytetty noin sata miljoonaa euroa. Pääasiassa raha on käytetty muun muassa kosteusvaurioista kärsineen vanhan rakennuskannan kohentamiseen sekä uuden rakentamiseen. Ulospäin muutokset näkyvät kuitenkin itse asiassa varsin vähän.

– Tietysti pyrimme kunnioittamaan alkuperäistä arkkitehtuuria silloin, kun rakennuksia peruskorjataan tai tehdään uudisrakennuksia. Korjaukset kohdistuvat enemmän talon rakenteisiin ja tekniikkaan. Rakennukset saatetaan tämän päivän määräysten tasolle, Oinonen selvittää.

– Vekaranjärvi on nyt hyvässä kunnossa ja jatkoinvestointejakin on luvassa. Pidot ei kun paranee, hän lisää.