Hyppää sisältöön

Kaakamo sai kauan kaivatun monitoimikentän

Tornion Kaakamossa vihittiin maanantaina käyttöön uusi monitoimikenttä. Kentän saamisesta kylälle on kiittäminen kyläläisten aktiivisuutta, sillä pääosa rahoituksesta kerättiin erilaisten tempausten ja kyläläisten aktiivisuuden avulla.

Kuva: Jari Vesa / Yle

Kaakamon koulun pihalle rakennetun monitoimikentän nurmi hohtaa uutuuttaan. Kenttä on ollut valmistumisensa jälkeen aktiivisessa käytössä ja esimeriksi Väinö Ruokanen on käynyt harrastuspaikalla jo useita kertoja.

– No koulun jälkeen olen tosi usein käynyt ja välitunneilla sitten potkinut täällä. Täällä voi pelata koripalloa, lentopalloa ja pääosin täälläkin on pelattu vain jalkapalloa.

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Nina Matinlassi on iloinen, että kauan toivottu monitoimikenttä on vihdoin avattu.

Väinö Ruokanenkin on viihtynyt kentällä usein. Kuva: Jari Vesa / Yle

– Ojaan meinasin ajaa kun näin ja tajusin, että nyt ne tekee sitä kenttää täällä. Se oli kyllä käsittämätön tunne.

Kaakamon monitoimikenttä sai osuuskauppa Arinalta 10 000 euron avustuksen, mutta loput 27 000 euroa kerättiin kokoon kylältä. Matinlassin mukaan kyseessä on yhteinen ponnistus.

– Voi hyvänen aika tässä on tapahtunut paljon. Lahjoituksia on saatu yksityisiltä ja yrityksiltä. Tässä on ollut useita tempauksia, kirppistä ja Kamoon Kaakamoa. Lisäksi myös arpojen myyntiä ja ihan älyttömästi kaikkea.

Kentän viralliset vihkiäiset pidettiin Kaakamossa maanantai-iltana.