Hyppää sisältöön

Vesannolla veden keittokehotus Niiniveden vesiosuuskunnan alueella

Vesannolla Niiniveden vesiosuuskunnan vedestä on löytynyt bakteereja. Tämän takia juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä osassa vesiosuuskunnan aluetta.

Vesannolla Niiniveden vesiosuuskunnan alueella on löytynyt vesijohtovedestä kolibakteereja, minkä takia osaan vesiosuuskunnan aluetta on annettu veden keittokehotus.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä toistaiseksi vähintään 5–10 minuutin ajan Tiitilän ja Sonkarin kylissä, Kempinniementien, Riivikontien sekä Jokelantien varrella olevissa talouksissa.

Tervon kunnan ympäristöterveyspalvelut on tiedottanut asiasta, koska sen saamien viestien mukaan kaikki alueen asukkaat eivät välttämättä ole saaneet tietoa vesiosuuskunnalta. Kolibakteereita on havaittu vedessä jo viime keskiviikkona. Epäpuhtauksien määrä on kuitenkin ollut pieni ja lisänäytteiden analyysit valmistuvat tänään. Näytteenottoa jatketaan edelleen.

Vesiosuuskunnan toimitusjohtajan mukaan tietokatkos liittyy etenkin mökkiläisiin, joille tietoa ei ole saatu perille. Vesiosuuskunta on jakanut postilaatikoihin paperista tiedotetta, mutta kaikilla mökkiläisillä ei ole postilaatikkoa.

Veden laatuongelmat saattavat johtua Rauli-myrskyn aiheuttamasta sähkökatkosta ja sähköjen palautumisesta aiheutuneesta paineiskusta, joka on voinut irrottaa epäpuhtauksia putkien sisäpinnoista. Verkostossa on ollut käynnissä ohijuoksutus ja vettä on ohjattu verkostoon kirkonkylän vedenottamolta.

.
.