1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korkein hallinto-oikeus (hallintotuomioistuimet)

KHO hylkäsi valitukset Tuusniemen moottorikelkkareitistä

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Tuusniemellä moottorikelkkareitistä tehdyt valitukset. KHO:n mukaan reitistä ei aiheudu maanomistajille huomattavaa haittaa.

Korkein hallinto-oikeus (hallintotuomioistuimet)
Moottoorikelkkailua talvella.
YLE Savo

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Tuusniemellä moottorikelkkareitistä tehdyt valitukset. Valitus koski reittiä välillä Soittu–Juojärvi–Heinäveden raja, josta Tuusniemen ympäristölautakunta päätti kesäkuussa 2011.

Valituksissa vedottiin muun muassa siihen, että Tuusniemen ympäristölautakunta olisi tehnyt päätöksen virheellisessä järjestyksessä. Yhtenä valittajana olleen metsäyhtymän mukaan sitä ei kuultu viimeisimmän reittiehdotuksen johdosta ja lisäksi metsätalouden harjoittaminen vaikeutuu moottorikelkkareitin takia.

KHO totesi muun muassa, että maanomistajille oli tarjottu mahdollisuutta vetää reitti metsätalouskäytössä olevien kiinteistöjen rajalinjoja pitkin, mutta maanomistajat ovat halunneet ne kokonaan pois mailtaan.

Maastoliikennelain mukaan moottorikelkkareitin voi perustaa riippumatta maa-alueen tai vesialueen omistajan tai haltijan suostumuksesta, jos reitin perustaminen on tarpeen yleisen kulkuyhteyden luomiseksi tai yleisen virkistyskäytön kannalta, eikä reitistä aiheudu maanomistajalle huomattavaa haittaa.

KHO:n mukaan reitistä ei koidu maanomistajille laissa tarkoitettua huomattavaa haittaa. Lisäksi reitin hyväksymisessä on noudatettu velvoitetta kiinteistölle aiheutuvan haitan vähentämisestä.