Poliisi jahtaa maksukorttien kopioinnista epäiltyjä – samat tekijät Turussa ja Raumalla?

Raumalaiselta huoltoasemalta eilen löytynyt maksukorttien kopiointilaite on samanlainen kuin viime viikolla Turusta löytynyt laite. Laitteet löytyivät saman ketjun huoltoasemilta. Poliisi epäilee, että tapaukset liittyvät toisiinsa.

Kotimaa
Simmausllaite huoltoautomaatilla
Kuvan yläreunassa nähtävissä musta levy eli skimmauslaitteen kamerayksikön etureuna, joka tulee selvästi ulos automaatista.Poliisi

Turkulaiselta huoltoasemalta löytyi viime viikolla maksukortteja kopioiva skimmauslaite. Eilen vastaava laite löytyi saman ketjun kylmäasemalta Raumalta. Poliisi epäilee, että tapaukset liittyvät toisiinsa.

– Laitteet ovat hyvin samantyyppisiä. Epäilemme, että ne liittyvät samoihin tekijöihin, kertoo Rauman tapausta tutkiva rikosylikonstaapeli Maarit Ruohonen.

Asemilla tankanneita on pyydetty tekemään rikosilmoitus, jos korteilta on nostettu tai yritetty nostaa rahaa. Rikosilmoituksia ei ole vielä tehty kummallakaan alueella.

Poliisi on ohjeistanut kaikkia Rauman Papinhaankadun ja Turun Latorinkadun Teboil Express -asemilla tankanneita kuolettamaan maksukorttinsa, jos he ovat käyttäneet niitä Raumalla maanantaina 5.9. tai Turussa 2.9. Skimmauslaitteet on saatettu asentaa paljon ennen tätä, joten myös aiemmin asioineiden asiakkaiden on syytä olla varuillaan.

– Kukaan ei varmuudella pysty sanomaan kuinka kauan kopiointilaite on ollut paikoillaan, Ruohonen toteaa.

Ruohonen muistuttaa, että tunnusluku kannattaa suojata kädellä aina korttia käytettäessä. Näin huijareiden mahdollisuudet käyttää korttia pienenevät huomattavasti.