Niiralaa ravistellaan hereille – Nurmisen tyhjiin halleihin luvassa lisää yrityksiä

Nurminen Logisticsilta Tohmajärven Niiralaan jääneet tyhjät hallitilat eivät ole jääneet unholaan. Yksi halleista on jo myyty, ja parhaillaan loppusuoralla on neuvotteluja myös muiden hallien myynnistä.

Niirala, Tohmajärvi
Nurminen Logisticsin halleja.
Entisiä Nurminen Logisticksin halleja Niiralassa. Anu Rummukainen / Yle

Logistiikkayhtiö Nurmiselta tyhjiksi jääneitä halleja herätetään eloon Tohmajärven Niiralassa. Nurminen Logisticsilta jäi alunperin tyhjäksi 18 000 neliötä tyhjää hallitilaa yhtiön siirrettyä terminaalitoimintonsa Niiralasta Luumäelle.

Neljästä hallista yksi on myyty, ja siinä toimii ilomantsilainen metsäalan yritys Idän Metsäkone Oy. Kaupan jälkeen tyhiä tiloja on yhä 15 000 neliön verran.

Keski- Karjalan kehitysyhtiö Keti neuvottelee parhaillaan uusien yriytysten saamisesta tyhjiin tiloihin. Ketin mukaan neuvottelut ovat loppusuoralla.

Ketin vetämässä Niirala - portti Itään ja Länteen- hankkeessa paikalle on kaavailtu logistiikkaan, varastointiin ja kokonpanoon keskittyviä yrityksiä.

Halleihin suunniteltiin yhdessä vaiheessa sesonkikausiksi, kuten vuodenvaihteen tietämille väliaikaista yritystoimintaa. Nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan toteutuneet.

Tohmajärven kunta on aloittanut Niiralan rajan läheisyydessä myös uuden kauppakeskusalueen rakennustyöt.