1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ideapark etsii Itä-Suomesta paikkaa kauppakeskukselle – Lappeenranta yksi vaihtoehto

Ideaparkia kiinnostaa Ikealle kaavaillun tontin läheisyydessä sijaitseva tontti Lappeenrannassa. Toisaalta myös yhteistyö Ikean kanssa on vaihtoehto.

Ideapark on kiinnostunut rakentamaan kauppakeskuksen Lappeenrantaan. Kuva: Tuomas Hirvonen / Yle

Ideapark on kiinnostunut rakentamaan kauppakeskuksen Lappeenrantaan.

Ideaparkin hallituksen puheenjohtajan Tuomas Henttulan mukaan yhtiö on kiinnostunut Ikealle kaavaillun tontin vieressä sijaitsevasta tontista. Toisaalta myös yhteistyö Ikean kanssa samalla tontilla on varteenotettava vaihtoehto.

Huonekalujätti Ikea julkisti viime viikolla halukkuutensa ostaa sille varatun tontin Lappeenrannan Mustolasta. Lappeenrannan kaupunginhallitus hyväksyi ostotarjouksen maanantaina ja kaupunginvaltuuston on määrä päättää tontin myymisestä 26. syyskuuta.

"Idässä tilaa yhdelle kauppakeskukselle"

Henttula kertoo Ideaparkin käyneen Lappeenrantaan sijoittumisesta alustavia keskusteluja kaupungin kanssa, mutta muuten suunnitelmat ja aikataulu ovat auki.

– Jos Suomen karttaa ajatellaan, niin idässä on paikka yhdelle keskukselle, Henttula perustelee yhtiön kiinnostusta.

Yhtiö on katsonut itäisestä Suomesta muitakin sijoittumisvaihtoehtoja. Esimerkiksi Virolahti kiinnostaa. Virolahti on ollut yhtiön suunnitelmissa jo aiemmin, mutta venäläismatkustajien väheneminen sai yhtiön perääntymään vuonna 2014.

– Lappeenranta itsessään olisi isoin paikka, Henttula toteaa.

Suomessa on tällä hetkellä kaksi Ideapark-kauppakeskusta: Lempäälässä ja Oulussa. Sukari-konserni myi Oulun kauppakeskuksen hiljattain sijoitusyhtiö Avant Capital Partnersille ja Alma Property Partnersin hallinnoimalle rahastolle.

Myös tavarataloketju Kärkkäinen on kertonut olevansa kiinnostunut Ikealle varatun tontin vieressä sijaitsevasta tontista Lappeenrannassa.