Näätämössä kadonnutta miestä ei ole löydetty

Inarin Näätämössä kadonnut 83-vuotias mies ei ole löytynyt laajoista etsinnöistä huolimatta. Tiistaina miestä etsivät mm. lentopelastuskeskuksen etsintälentokone, rajajääkärikomppanian varusmiehet sekä rajavartiolaitoksen koirapartiot.

Sápmi
Etsijöitä Näätämössä
Tapani Leisti / Yle

Inarilainen, 83-vuotias Sampsa Wesslin lähti kotoaan Näätämöstä marjaan Nuortijärven maastoon maanantaina aamupäivällä, eikä hän ole palannut. Häntä on etsitty maanantai-illasta lähtien.

Poliisin mukaan miestä oli etsimässä tiistaina iltapäivällä noin 100 henkeä, ja etsinnät keskittyvät 5x5 kilometrin kokoiselle alueelle.

Maasto etsintäalueella on metsäistä ja osin puutonta ylänköä. Sää etsintäalueella on puolipoutainen ja lämpötila noin kymmenen astetta. Maanantaina ja tiistain välisenä yönä lämpötila on laskenut hieman alemmaksi.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki havainnot kadonneesta maanantain ajalta Inarin poliisiasemalle numeroon 040 541 7864.

Kadonnut mies on 170-senttinen ja 75-kiloinen. Hänellä on kalju päälaki ja parransänki sekä yllään tummat tai vihreät vaatteet.

Lisätty klo 15:50 tietoja etsintäjoukoista ja olosuhteista etsintäalueella.