Kahden veneilijän hengen vaatinut uittotolppa poistetaan Pielisjoesta

Elokuussa kaksi joensuulaismiestä törmäsi Pielisjoessa vanhaan uittotolppaan. Veneilijöiden mielestä tolppa on ollut vaikea nähdä.

liikenne
Uittotolppa Pielisjoessa.
Anu Rummukainen / Yle

Elokuun alkupuolella kaksi joensuulaista miestä menehtyi Pielisjoella, kun heidän veneensä törmäsi vanhaan uittotolppaan.

Turman jälkeen poliisista kommentoitiin, että on yllättävää, etteivät tolpat ole aiheuttaneet onnettomuuksia Joensuussa.

Liikennevirasto ja Järvi-Suomen Uittoyhdistys päättivät merkitä tolpan paremmin. Nyt Liikennevirasto on päättänyt poistaa onnettomuustolpan ja sen lähellä olevan toisen uittotolpan. Tolpat poistetaan syksyn aikana.

Kyseiset uittotolpat eli pihtaalit ovat nykyisin täysin tarpeettomia. Pihtaalien ympäriltä on aikaisemmin purettu pois uittojohteet, jotka ohjasivat tukkilauttoja koskessa.

Liikennevirasto on saanut Pielisjoen veneilijöiltä ilmoituksia muistakin mahdollisesti huonosti näkyvistä tolpista. Sisävesiväylistä vastaava Tero Sikiö sanoo, että Pielisjoen kaikki uittorakenteet tullaan käymään läpi tämän syksyn aikana Järvi-Suomen Uittoyhdistyksen kanssa.