1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjä puntaroi Egyptin-lentojen käynnistämistä uudelleen

Venäläisten matkustajalennot Egyptiin ovat olleet keskeytyksissä viime lokakuusta lähtien. Egyptin matkailu on kärsinyt pahasti venäläisturistien puuttumisesta.

Ulkomaat
Venäjän hätätilaministeriön työntekijöitä oli vastaanottamassa Egyptissä pudonneen matkustajakoneen uhreja Pietarissa 2. marraskuuta 2015.
Venäjän hätätilaministeriön työntekijöitä oli vastaanottamassa Egyptissä pudonneen matkustajakoneen uhreja Pietarissa 2. marraskuuta 2015.Dmitri Lovetsky / EPA

Venäläinen asiantuntijaryhmä matkustaa keskiviikkona Kairoon arvioimaan Egyptissä tehtyjä ilmailuturvallisuuden uudistuksia. Uudistukset liittyvät yleiseen turvallisuuteen ja teknisiin seikkoihin, Egyptin siviili-ilmailuministeriö kertoo.

Venäläiset antavat arvionsa siitä, voisiko matkustajaliikenteen maiden välillä käynnistää uudelleen. Se on ollut keskeytyksissä viime lokakuusta lähtien, jolloin Metrojet-yhtiön Airbus A321 -kone putosi Siinailla.

Kone oli matkalla Sharm el-Sheikhista Pietariin, kun se räjähti ilmassa. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat. Uhreista suurin osa oli venäläisiä.

Onnettomuuden syyksi on vahvistettu pommiräjähdys, joka Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin mukaan oli terrori-isku. Äärijärjestö Isis ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta pommin asettajaa ei ole pystytty vahvistamaan.

Lähteet: Reuters